Gemeente Borger-Odoorn


19-04-2007
PROJECT SPORTIEVE DORPEN: KENNISMAKING MET DE GOLFSPORT IN BORGER-ODOORN

In het kader van het project Sportieve Dorpen kunnen inwoners van de dorpen Ees en Borger op zaterdag 21 april a.s. gratis deelnemen aan een golfclinic op de golfbaan van Country Golf Ees. Sportieve Dorpen is in Borger-Odoorn onderdeel van de rijksstimuleringsregeling Breedtesportimpuls, waarbij de gemeente gedurende zes jaar inzet op stimulering van de breedtesport. Het sportbeleid van de gemeente Borger-Odoorn is onder meer gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het bieden van mogelijkheden voor een plezierige vrijetijdsbesteding. Het project Sportieve Dorpen is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente.

SportDrenthe heeft in opdracht van de gemeente een inventarisatie gehouden onder alle verenigingen voor dorpsbelangen om de wensen en behoeften van inwoners in kaart te brengen. Op basis hiervan worden er door SportDrenthe, in samenwerking met lokale partners, sportactiviteiten voor alle dorpen georganiseerd onder de naam Sportieve Dorpen. De activiteiten worden door de gemeente Borger-Odoorn uit de Breedtesportimpuls gefinancierd. Meedoen is in bijna alle gevallen gratis. Soms moet er een kleine bijdrage voor materiaal betaald worden.

Deze week zijn de dorpen Borger en Ees aan de beurt. Hier zal de aftrap van het project Sportieve Dorpen plaatsvinden. Inwoners van 8 jaar en ouder uit Ees en Borger kunnen gratis deelnemen aan golfclinics om 11.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur. Voor vragen, rondkijken of even proberen kunt u de hele dag binnenlopen. Op het terrein staan informatiestands en vindt er verkoop plaats van outdoor kleding, golfmaterialen en KIKA beren van de Stichting KIKA.

Opgave voor de clinics bij Country Golf Ees, T (0599) 23 63 28. Op de dag zelf kunt u zich aanmelden voor de clinics totdat de les vol is.