Ingezonden persbericht


Robbert Nijenhuis (Albeda Collega) wint de eerste Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn 2007

Na een preselectie, die in de scholen zelf plaatsvond, konden studenten niveau 3 (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en aankomend gastronoom) tijdens de finale in een theoretische proef, drie degustatieproeven en een individuele proef hun kennis over Duitse wijn etaleren.


Plaats van gebeuren werd het Holiday Inn Hotel (Amsterdam), en dit op maandag 16 april.

In de jury zetelden René van Heusden (Journalist), Martin Kruithof (Restaurant De Lindenhof), Paul op ten Berg (Journalist), Lammert Wiegmink (Wijnhaven Wijnimport) en Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn). Het werd een spannende strijd waar iedereen toch de duimen moest leggen voor Robbert Nijenhuis van het Albeda College te Rotterdam, die verdient de eerste editie van de Junior Sommelier Award voor Duitse Wijn won. Hij gaat naar huis met een wijnklimaatkast van Bosch, gevuld met Duitse wijn. Tweede werd Kerwin van den Helder van ROC Aventus (Apeldoorn) en krijgt een Duits wijnpakket ter waarde van 500 Euro. Richard Schot van ROC Leiden (Leiden), eindigde op de derde plaats en mag zich verheugen op een Duits wijnpakket ter waarde van 250 Euro. De prijzen zullen officieel worden uitgereikt, in bijzijn van de pers, op maandag 24 september a.s. tijdens de manifestatie "Riesling & Co" in de Amsterdam ArenA. Ronald Borst, Sales en Marketing Manager van Bosch Nederland, zal dan de klimaatkast aan Robbert Nijenhuis overhandigen.

Zowel de organisatie, de deelnemers als de begeleidende leerkrachten, die een pluim verdienen voor hun inspanningen, waren tevreden over deze eerste editie. Afspraak volgend jaar voor een nieuwe spannende strijd!

Informatiebureau voor Duitse Wijn
c/o Primal
Verlengde Poolseweg 34-46
4818 CL Breda
Tel.: + 31 (0) 76 52 44 680
Fax: + 31 (0) 76 52 45 010
info@duitsewijn.nl
http://www.duitsewijn.nl/