Gemeente Sneek


Strengere handhaving parkeerregels

Het college van burgemeester en wethouders van Sneek heeft enkele jaren geleden besloten, dat het niet is toegestaan om vrachtwagens en andere grote voertuigen in woonwijken te parkeren. Dit alles om de leefbaarheid in de woonwijken te verbeteren en de veiligheid te bevorderen. Vrachtwagens mogen wel op de industrieterreinen worden geparkeerd.

De laatste tijd wordt door de politie en de gemeentelijke toezichthouders geconstateerd dat er weer veelvuldig door vrachtwagens in woonwijken wordt geparkeerd. Dit is reden om in samenwerking met de politie en de gemeentelijke toezichthouders projectmatig te controleren op het parkeren van vrachtwagens en andere grote voertuigen in woonwijken. Waar nodig zal verbaliserend worden opgetreden. Een bon kost 50,-.

Ook in de binnenstad is er sprake van overlast veroorzaakt door foutparkeerders, met name na sluitingstijd van de winkels op vrijdag en zaterdag, maar ook op zondag. De hinder wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door dubbelparkeren, parkeren op de stoep en parkeren buiten de parkeervakken aan onder andere de Singel, de Gedempte Pol, het Oud Kerkhof en de Marktstraat. Tot op heden werd er nog coulant omgegaan met deze parkeerovertredingen, maar nu er steeds meer overlast wordt ervaren heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook hier de parkeerregels strenger te handhaven, in samenwerking met de politie.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 20-4-2007