Politie Groningen

Zaterdag 21 april 2007

Provincie Groningen, 21-04-2007

Groningen: fietser gewond

Een 16-jarige jongen uit Zuidwolde raakte vrijdagmiddag gewond toen onder het Emmaviaduct de ketting van zijn fiets liep. De jongeman knalde tegen de stoeprand waarna hij met zijn hoofd een juist passerende autobus raakte. De onfortuinlijke fietser is met letsel aan hoofd en handen naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: winkeldief met geprepareerde tas

In een electronicazaak aan de Westerhaven werd vrijdagmiddag een 26-jarige inwoner van Assen betrapt op winkeldiefstal. De man had twee mobiele telefoons weggenomen en deze in een voor diefstal geprepareerde tas gestopt. De Drent liep desondanks tegen de lamp. De politie maakt proces verbaal tegen hem op, de electronicawinkel presenteerde hem een toegangsverbod voor twee jaar.

Groningen: joyrider betrapt

Een automobilist probeerde vrijdagavond een verkeerscontrole op het Damsterdiep te omzeilen door een parkeerplaats op te draaien. Hij werd echter toch door de politie onderschept. De bestuurder gaf de reden van zijn vluchtpoging snel toe; hij had geen rijbewijs en had bovendien stiekem de auto van zijn stiefmoeder meegenomen. Tegen de 23-jarige inwoner van Groningen wordt proces verbaal opgemaakt. De auto werd aan stiefmoeder teruggegeven.

Groningen/Stadskanaal: rijbewijs kwijt

Van een 23-jarige inwoner van Emmen werd vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd. De man viel door de mand bij een alcoholcontrole in de Kleine Haddingestraat in Groningen. Hij zat met ruim 1. 4 promille alcohol op achter het stuur. Als beginnend bestuurder kostte hem dat zijn rijbewijs. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met de rijbevoegdheid van de man gaat gebeuren. Eerder die dag was een 56-jarige inwoner van Borgercompagnie de man uit Emmen voorafgegaan. Een politieagent zag deze automobilist slingerend over de provinciale weg N366 bij Stadskanaal rijden. De man stopte iets verderop bij het Refajaziekenhuis. Een ademanalyse toonde een promillage van bijna 1.6 aan. De bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren.

Veendam: acteurs met neppistolen

De politie werd vrijdagavond gebeld dat aan de Woortmanslaan in Wildervank een drietal jongemannen met vuurwapens bezig waren. Agenten troffen op de aangegeven plek inderdaad de jongeren aan, allen in het bezit van een namaakpistool. De drie, 15 en 16 jaar, verklaarden dat zij voor hun school een film wilden maken vanwege een bepaald project. De neppistolen maakten deel uit van het script. De acteurs zagen op het politiebureau in dat ze niet echt verstandig bezig waren geweest en betuigden hun spijt. Ze werden door hun ouders opgehaald.

Bedum: Bromfietser koelt woede op politiebureau

Een 19-jarige inwoner van Bedum koelde vrijdagnacht zijn frustratie over het in beslag nemen van zijn brommer op het politiebureau in zijn woonplaats. Tegen het bureau en op de binnenplaats werden enkele flessen met brandende vloeistof gesmeten. Er was op dat moment niemand in het bureau aanwezig. Het gebouw liep aan de voordeur lichte roetschade op. De verdachte werd zaterdagochtend vroeg aangehouden en is ingesloten. De politie vermoedt dat er meerdere personen bij het incident betrokken zijn geweest en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.