Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20/21 april 2007

Tweede aanvullend persbericht

Onderzoek toedracht ongeval

Hengelo

Vanwege het feit dat een politieauto van de politie Twente betrokken was bij onderstaand ongeval doet de rijksrecherche een onderzoek naar de nadere toedracht. De woordvoering rondom dit incident wordt nu ook niet meer gedaan door de politie Twente, maar is overgenomen door het Openbaar Ministerie in Almelo.

Aanvullend persbericht

Hulpverleners gewond bij verkeersongeval

Hengelo

Op vrijdagavond 20 april komt er omstreeks 18.35 uur een melding binnen van een onwel geworden passagiere van een personenauto, die reed op de A1 tussen de afslag Hengelo-Borne en Hengelo-Noord. De autobestuurder parkeert zijn auto op de vluchtstrook van de A1 en belt 112. Hierop gaan een ambulance en een politieauto naar de plek toe. De ambulance arriveert als eerste en het ambulancepersoneel verleent hulp aan het slachtoffer. De politieauto nadert de plek waar de personenauto en ambulance staat, maar komt vlak hiervoor in aanraking met een vrachtauto. De politieauto schiet door en raakt de personenauto, waarin een ambulancemedewerker de onwel geworden vrouw behandelt. De ambulancemedewerker en de vrouw raken hierdoor ernstig gewond. De twee inzittenden van de politieauto raken licht gewond. De ambulancemedewerker is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.De onwel geworden vrouw en de twee agentes zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De toedracht van het verkeersongeval wordt nader onderzocht. De twee agentes konden na behandeling in het ziekenhuis in de loop van de avond weer naar huis.

Hieronder het reeds eerder verzonden persbericht

Verkeersongeval met letsel

Hengelo

Op vrijdagavond 20 april heeft er omstreeks 18.50 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de A1, tussen de afslag Hengelo Borne en de afslag Hengelo Noord. Bij het ongeval waren een vrachtauto, een personenauto, een ambulance en een politieauto betrokken. Vier gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Drie personen per ambulance en 1 slachtoffer met de traumahelikopter. Twee slachtoffers zijn ernstig gewond en de twee andere slachtoffers hebben lichte verwondingen opgelopen. De toedracht van het ongeval wordt, door de politieafdeling die verkeersongevallen analyseert, nader onderzocht. De A1 is in beide richtingen ongeveer 2 uur gestremd geweest. Het verkeer werd gedurende die periode omgeleid.

Naam: Marloes Nollen: 053-4555588


---- --