Politie Gelderland-Zuid


Onwel door koolmonoxide, Toestand slachtoffer nog ernstig


Tiel, 21-04-2007 * Zaterdagmorgen kregen de hulpdiensten een melding dat in een camper, die geparkeerd was aan de Veerweg in Tiel, twee mensen onwel waren geworden. Het betrof een man van 63 jaar en een vrouw van 58 jaar, beiden afkomstig uit Bergen (N-H). De vrouw was bij kennis en waarschuwde zelf de hulpdiensten. De man was er veel ernstiger aan toe.


Door de ter plaatse gekomen ambulancedienst zijn de slachtoffers met spoed overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. De man is door politieagenten en ambulancemedewerkers gereanimeerd.
In samenwerking met de brandweer van Tiel heeft de Technische Recherche van de politie de camper onderzocht om de oorzaak van de onwelwording te achterhalen.
Door de brandweer werd een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten. Door de Technische Recherche is vastgesteld dat de oorzaak moet liggen bij de koelkast, die zoals in veel campers en caravans op gas werkt.


De gezondheidstoestand van de vrouw is redelijk goed. De toestand van de man was aan het eind van de zaterdagochtend nog zeer zorgwekkend.
(03)