Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 21-04-2007

Vrachtwagenchauffeur onder invloed
VEENOORD Vrijdagmiddag reed een 58-jarige man uit Nieuw Weerdinge met zijn truck met oplegger over de Boerdijk. Ter hoogte van de N37 reed de man een lichtmast en een verkeersbord omver. Controle wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 1,5. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-132969)

Agenten halen bestuurder zonder rijbewijs van de weg EMMEN Vrijdagavond zagen agenten een man in een auto door Emmerhout rijden waarbij zijn rijgedrag in de bochten opviel. Hij reed daar namelijk heel voorzichtig. Controle door de agenten wees uit dat de man geen rijbewijs had en een alcoholpromillage van 1,2. (07-133025)

Politie houden drie jongeren in woning aan
EMMEN Na een aantal vernielingen aan de Laan van het Kinholt werden op basis van getuigenverklaringen drie jongeren aangehouden in een woning aan de Laan van de Kinholt. Twee jongens van zeventien en een van zestien jaar worden verdacht van het ingooien van ruiten aan een school en een woning alsmede het vernielen van een houten schutting en een fiets. De jongens verklaarden zaterdagmorgen dat zij vrijdagavond met zn drieën twee kratjes bier hadden gedronken en onder invloed tot de vernielingen waren gekomen. (07-133072)

Agenten innen openstaande boete
ASSEN Surveillerende agenten controleerden zaterdagmorgen aan de Gerard Doustraat een 22-jarige bestuurder uit Assen. Controle wees uit dat de auto van de man niet APK-gekeurd was. Ook was de man niet in het bezit van een rijbewijs. Tenslotte ontdekten de agenten dat de man ook nog een geldboete van 150,- had openstaan. Nadat de man de geldboete had betaald kon hij het bureau verlaten met een bekeuring op zak voor het rijden zonder rijbewijs. (07-133124)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, bel dan met Bert Peters, telefoon 0592 451280.