Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

21 april 2007
------

Doorbraak openbaarvervoersconflict

CNV: Veolia Limburg komt tegemoet aan ultimatum bonden

CNV Stads- en streekvervoer heeft zojuist een voorlopige overeenkomst bereikt met Veolia Limburg. Wyb Kusters: " Ik ben blij met deze doorbraak in het openbaarvervoersconflict. Hiermee neemt Veolia zijn verantwoordelijkheid naar het personeel en naar de reiziger in Limburg. Ik roep de andere werkgeversop dit voorbeeld te volgen. "

Als de leden van CNV Stads- en streekvervoer tijdens ledenvergaderingen dit weekend de overeenkomst goedkeuren, zijn de acties in Limburg mogelijk maandag aanstaande van de baan.

In de ' Limburgse overeenkomst' is afgesproken dat werknemers over 2007 een loonsverhoging krijgen van ruim 3 procent. Verder zal Veolia Limburg de premies voor arbeidsongeschiktheid geheel voor rekening nemen. Daarnaast is afgesproken dat het percentage uitzend- en inleenkrachten niet groter zal zijn dan 15 procent van het personeelsbestand. Kusters: " En last but not least gaan de werknemers van Veolia Limburg in december over naar de cao Multimodaal (cao voor bedrijven die met verschillende openbaarvervoersvormen werken, zoals trein, bus en tram).