Nieuw-Vlaamse Alliantie


Een Belgisch pilletje maakt ziek, een Vlaams pilletje gezond (21/04/07)

Met genoegen stelt de N-VA vast dat ook de twee grootste ziekenfondsen (de CM en de Bond Moyson) inzien dat er voor nieuwe, dure geneesmiddelen een regeling moet komen om deze voor iedereen betaalbaar te houden. Daarbovenop fluit de "eigen rode ziekenkas" de sp.a terug als het gaat over de financiering van de gezondheidszorg. Voor Vande Lanotte mogen de uitgaven in de gezondheidszorg per jaar maar groeien met 3 % en voor de socialistische mutualiteiten moet dit zoals de vorige jaren 4.5 % blijven.

Daarmee bevestigen de socialistische mutualiteiten dat er jaarlijks veel geld nodig is om de gezondheidszorg zoals ze nu draait, gaande te houden. Beseffend dat nu al 25 % van de uitgaven inzake gezondheidszorg uit de eigen zak van de patiënten komt, is de maatregel van Vande Lanotte niet bepaald direct een sociale maatregel. Met deze beperkte groei en het "njet" tegen een splitsing van de gezondheidszorg, ... staat de sp.a lijnrecht tegenover haar eigen achterban.

De N-VA blijft daarom pleiten voor een Vlaamse solidaire gezondheidszorg voor iedereen, met een goed beheer, met meer aandacht voor de intellectuele act, met meer aandacht voor (palliatieve) zorg, met meer preventie, met meer middelen voor innovatieve technieken en geneesmiddelen.

Auteur:
Ondervoorzitter N-VA
Dr. Louis Ide

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be