Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger van der Zande vierde bij seizoenstart F3 Euroseries

HOCKENHEIM, 21 APRIL 2007 - De kop is eraf voor het spannende seizoen 2007 in de Formule 3 Euroseries. Renger van der Zande heeft zich meteen onder de spelbepalers van dit seizoen geschaard. Met een vierde plaats in de eerste race, vandaag op het circuit van Hockenheim, was hij een gelukkig man. De race werd gewonnen door Buemi, voor Hülkenberg, Mailleux , Renger en Grosjean. Het Prema Power Team heeft zich daarmee tussen de gevestigde orde geplaatst.

Het begon heel opwindend voor de snelle Nederlander, dit weekend. Met een snelste tijd bij de vrije trainingen en een vierde plaats bij de kwalificatie waren de verwachtingen in het Hollands/ Italiaanse kamp ineens zeer hoog gespannen. Vergeten werd even dat Renger net komt kijken in deze klasse en dat zijn team vorig jaar niet bij de eerst tien reed. De opbouw naar de seizoenstart was echter door het Prema team, motorenbouwer Mercedes HWA en Renger zeer zorgvuldig gedaan. De race uitkomst lijkt dan ook zeer verdiend.

De start was voor Buemi, waarbij Hülkenberg met de ASM auto een plaatsje pikte ten nadele van Renger. James Jakes was even het spoor bijster en werd ook door de Nederlander verschalkt.. Ronden lang reden de Zwitser, Buemi, de Fransman Mailleux, de Duitser Hülkenberg en Renger als aan een lijntje. Maar Renger moest toch wel 0.25 sec per rondje prijs geven op dit kopgroepje. Op een gegeven moment werd de achteropkomende Grosjean wat opdringerig. Hij maakte het Renger flink moeilijk maar deze wist de aanvallen af te slaan. Uiteindelijk ging Mailleux nog even naast de baan waar Hülkenberg van profiteerde. Renger kon er net niet zijn voordeel mee doen en eindigde na 25 ronden op de vierde plaats.

RENGER VAN DER ZANDE: "Wow, dat was hard knokken. Ik verprutste mijn start, waar Hülkenberg van profiteerde. Later kon ik hem toch niet volgen. Maar ik kreeg het wel aan de stok met Romain Grosjean die kwam opzetten. Heb hem met handen en voeten van me af weten te houden. Ik zag zijn frontspoiler meerder malen links en rechts naast me bij het aanremmen van bochten. Welkom in de vechtklasse van de autosport, heb ik maar tegen mezelf gezegd. Ik vond het super."

Uitslag Race 1 Hockenheim Formule 3 Euroseries

01. Sebastien Buemi, Mücke Motorsport, 39: 47.412
02. Nico Hülkenberg, ASM Formule 3, + 3.9 sec

03. Franck Mailleux, Manor Motorsport, + 7.8 sec
04. Renger van der Zande, PremaPower Team, + 10.6 sec.
05. Romain Grosjean, ASM Formule 3, + 11.1 sec.

NIEUWS wordt verzorgd door Insight F1 Motorsport Report. FOTO door Susanne Rossbach. Bezoek voor meer informatie ww.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com, +31 621 541 564).