Ingezonden persbericht



---



Geesteren, 21 april 2007

Grote brand te Geesteren

Vandaag om 13.30 uur kwam bij de Meldkamer Twente een melding binnen van een brand in een schuur bij Firma Wessels aan de Lutkeberg 45 te Geesteren. De brand werd gemeld door omstanders. De Meldkamer alarmeerde twee tankautospuiten van het korps Tubbergen.

Tijdens het aanrijden gaf het korps uit Tubbergen het sein middelbrand, omdat ze in de verte al een rookpluim zagen. Tien minuten na aankomst is het sein grote brand gegeven en werd een tankautospuit uit Vriezenveen gealarmeerd. Tevens zijn vanwege de waterwinning twee tankwagens gealarmeerd, een uit De Lutte en een uit Hengelo.

De brand in de schuur (20 x 30 meter) met hout en stijger materiaal was al zo hevig, dat de brandweer er voor gekozen heeft om de schuur gecontroleerd af te laten branden. De brandweer heeft zich ingezet om de twee naastgelegen woningen en bedrijfhal (met houtopslag) af te schermen van de brand. Beide woningen en de bedrijfhal zijn hierdoor gespaard gebleven en hebben geen schade opgelopen. De schuur kan als verloren worden beschouwd. Om 15.00 uur is het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. De hoogwerker uit Almelo assisteert hierbij.

Vanwege de rookontwikkeling zijn door de brandweer metingen verricht. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten.

Oorzaak onbekend van de brand is nog onbekend.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Loes Hilbrink, 06 - 22 60 57 52 -----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER


---- --