Ingezonden persbericht

Lancering Bangladesh campagne "Stop the Gang Rapes"

Den Haag, 20 maart 2007

Betreft: Lancering Bangladesh campagne "Stop the Gang Rapes"

Geachte heer/ mevrouw ,

Op 21 april 2007 start Global Human Rights Defence (GHRD) de campagne "Stop the Gang Rapes". GHRD lanceert deze campagne met een modeshow van Bibi Russell genaamd "Fashion for Development" (zie bijlage). Graag nodigen wij u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

GHRD is een internationaal opererende en vertegenwoordigde mensenrechtenorganisatie. Het is de missie van GHRD om mensenrechten, en in het bijzonder rechten van minderheden, actief te promoten en om autoriteiten, organisaties en samenlevingen te informeren, te beïnvloeden en te bewegen inspanningen te leveren om overtredingen van mensenrechten tot het verleden te laten behoren.

Een van de gebieden waar onze prioriteit op dit moment naar uit gaat is Bangladesh, een land waar mensenrechten, vrouwenrechten in het bijzonder, op brute wijze worden geschonden. Geweld tegen vrouwen en meisjes vormt de ernstigste schendingen van mensenrechten in Bangladesh. Dit geweld gaat gepaard met verkrachting, huiselijk geweld, eremoord en verminking met bijtend zuur. Met name de groeps-verkrachtingen zijn het machtige wapen geworden om vrouwen te onderdrukken, in de wetenschap dat zij geen hulp kunnen vragen aan de Bengaalse autoriteiten.

De overheid van Bangladesh is passief in deze kwestie. Daarom start GHRD de campagne "Stop the Gang Rapes". Middels deze campagne wil GHRD aandacht richten op het geweld tegen de vrouwen in Bangladesh en bewustzijn creëren in het Westen inzake deze kwestie. Druk uitoefenen op de regering van Bangladesh is tevens doel van deze campagne. Om de campagne kracht bij te zetten zullen er diverse media aanwezig zijn deze avond.

GHRD stelt uw aanwezigheid zeer op prijs! Wij hopen u te ontvangen op 21 april in de Megastores in Den Haag.

Met vriendelijke groet,

Jenny Lundström
Campagneleider
Global Human Rights Defence
www.stopgangrapes.org

----------
Bijlagen:
Uitnodiging Bibi Russell "Fashion for Development" show en start campagne "Stop The Gang Rapes"

De campagne: STOP THE GANG RAPES!

CV Bibi Russell