Rijksmuseum van Oudheden
- 19 april 2007 -

Meivakantie 2007

PERSBERICHT

19 april 2007

Meivakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de meivakantie (zaterdag 21 april tot en met zondag 6 mei) biedt het Rijksmuseum van Oudheden activiteiten voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld in het kader van de tentoonstelling 'Asterix en de Romeinen' een gratis familiespeurtocht en een 'Asterix' kleur- en leeshoek. Wie altijd al eens in de huid van een echte restaurateur heeft willen kruipen, kan in het knutselatelier een poging wagen een 5000 jaar oude vaas te reconstrueren. Verder zijn er speciale speurroutes voor kinderen en films over het oude Egypte.

In de 'Asterix' kleurhoek in de Archeotheek kunnen kinderen zich creatief uitleven op 'Asterix'-kleurplaten. In de tentoonstelling 'Asterix en de Romeinen' is er volop gelegenheid om te lezen in de stripboeken van de bekende Gallische held. Met de gratis familiespeurtocht kan het hele gezin optimaal genieten van de tentoonstelling.

In de Tempelzaal kunnen kinderen (6 tot 12 jaar) terecht in een knutselatelier om een poging te wagen een vaas in elkaar te plakken, naar voorbeeld van vazen uit de tentoonstelling 'Archeologische vondsten van de helige berg Jebel Aruda, Syrië'. Na het knutselen is het natuurlijk mogelijk om het resultaat te vergelijken met de gerestaureerde originelen. Het knutselatelier is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen vanaf acht jaar zijn er elke dag spannende films te zien over het oude Egypte. Wie liever op onderzoek uitgaat, kan de spannende speurtocht 'Dossier 227: het Lijk uit de Oudheid' doen. Bij de kassa van het museum zijn ook speurtochten bij de afdeling 'Grieken', 'Romeinen', 'Egyptenaren' en bij de tijdelijke tentoonstelling 'Het geheim van de Kelten' te koop (alle speurtochten vanaf 8 jaar, 1 Euro).