Skatebond Nederland

Persbericht Skatebond Nederland

Landelijke skeelercompetitie Univé World on Wheels, 2e etappe, Domburg, 21 april 2007

Fransman Guyader triomfeert in Domburg

De Fransman Yann Guyader heeft vanavond in Domburg de tweede etappe van de Univé World on Wheels-competitie gewonnen. De 22-jarige rijder, zesvoudig Europees kampioen, won de massasprint in de smalle straten van het Zeeuwse kustplaatsje. Sjoerd Huisman (Andijk), tweede, kwam nog dichtbij. De Spanjaard Ronan Sánchez sprintte naar de derde plaats.

Roy Boeve (Kampen), de winnaar van vorige week, werd nu vijfde en gaat met ééntiende punt voorsprong aan de leiding in het klassement. Huisman en Sánchez, die vorig week derde en tweede werden, delen de tweede plaats.
"Het was best moeilijk. Het parcours was smal, anders dan ik gewend ben in de World Inline Cups. Er was veel strijd," zei winnaar Guyader. Hij moest het in Domburg zonder ploegmaats doen. Met zijn team Powerslide International werkt Guyader de World Inline Cups af, waarvan het merendeel in Europa wordt verreden. Vorig jaar won Guyader twee marathons in de WIC. Tevens pakte hij toen vier Europese titels, en op het WK goud met de aflossingsploeg (piste) en zilver op de marathon. "Dit is leuk voor de afwisseling. Maar ik weet niet of ik dit seizoen nog gelegenheid heb terug te komen in Nederland," aldus Guyader.
Sjoerd Huisman (Nefit) wrong zich in de eindsprint in allerlei bochten om nog langs Guyader te komen. "Hij zag me komen toen ik links wilde passeren. Toen probeerde ik het rechts, maar mijn spagaat reikte net niet ver genoeg," aldus Huisman. Sánchez (Timmerman/Powerslide) berustte in de derde plaats. "We hebben geprobeerd om weg te komen, maar dat lukte niet."

Met nog één ronde te gaan was er een drieste vluchtpoging van Ted Ooijevaar, die niet slaagde. Er waren diverse sterke kopgroepen geweest, die echter geen stand hielden. Guyader zat daar steeds bij, evenals Sánchez, Karlo Timmerman (Staphorst), Stijn Van Hove (België), Jan van Loon (Haule) en Geert Plender. De laatste kansrijke kopgroep ontstond met vier minuten en vijf ronden te gaan. Geert Plender demarreerde hieruit weg, maar het peloton kwam weer terug. Ook Roy Boeve, Ted Ooijevaar en Gary Hekman zaten bij deze vluchtpoging. Eerder had de Japanner Shinki Yamamoto een poging gewaagd.
De ronde van 1,2 km vergde veel behendigheid met een paar scherpe bochten, wat vals plat en een strook klinkers van 150 meter.
Geert-Jan van der Wal (Urk) is voor enkele wedstrijden uitgeschakeld. Hij kwam vroeg in de koers onfortuinlijk ten val en brak zijn sleutelbeen.

Dames

De Japanse Nachi Shinozuka won de strijd bij de vrouwen. De Australische Angeline Thomas werd tweede en de Belgische Britta Vantournhout derde. De leidende groep bestond uit zestien rijdsters. Shinozuka en Thomas hadden eerder een poging gedaan samen weg te komen, maar dat lukte niet. Voor de 20-jarige Shinozuka was het haar eerste overwinning op Nederlandse bodem. Ze is een allrounder: in Japan is ze kampioene op zowel de baan als de weg en de marathon. Op het WK vorig jaar in Zuid-Korea was haar beste uitslag zevende op de afvalkoers. Ze rijdt dit seizoen evenals haar Japanse vriend Shinki Yamamoto, die in de A-categorie rijdt, in de ploeg van Timmerman/Powerslide.
Anniek ter Haar (Dedemsvaart) was op de vierde plaats de beste Nederlandse, voor Linda Schellekens en Hilde Goovaerts, de winnares vorige week in Brakel.
Eerste bij de D2 werd de Belgische Sandra Maes, gevolgd door Birgit Witte en Francien Wisse.

B-rijders

Winnaar bij de B-rijders werd Kai Bloetjes (17) uit Oudkarspel, eerstejaars senior. Bart de Vries uit Haule finishte als tweede, Herjan van den Heuvel uit Schijndel als derde. De ploeg van Tegui had er in de slotfase veel aan gedaan om weg te komen. Eerst probeerde Jouke Hoogeveen (Amsterdam) te ontsnappen met Raymond Jansen (Delft). Toen zij waren teruggepakt demarreerde Erik Tange (Amstelveen) met drie ronden te gaan. Hij werd echter in de laatste ronde door het peloton in de kraag gegrepen.

V1/C1-rijders

Oud-A-rijder Bauke Thijsseling (V1) uit Sint-Nicolaasga won bij de V1/C1-rijders. Hij won de eindsprint van het peloton vóór Erwin Ooijevaar (C1) uit Nibbixwoud en Mark van den Dijk (C1) uit Rijssen.

V2/C2-rijders

Rik Koppelaar uit Eindhoven (C2) was de beste in de V2/C2-categorie. Hij kwam alleen aan nadat hij halverwege uit de groep was weggerreden. Flip Salomé uit Breskens (V2) eindigde als tweede, Jeroen Bakker (C2) uit Nieuwegein als derde.