Ingezonden persbericht

Dertiende startplek voor Robert in Houston

HOUSTON, 21 APRIL 2007 - Het zit Robert Doornbos tot nu toe dit weekend niet mee. Nadat de Minardi Team USA coureur gisteren in de eerste kwalificatie door een foutje zichzelf de kans had ontnomen om een competitieve tijd neer te zetten, had de Rotterdammer vandaag op cruciale momenten teveel last van verkeer. Hierdoor kon hij niet het maximale uit zijn wagen en rode banden halen. Doornbos start morgen de derde Champ Car World Series wedstrijd als dertiende.

Tot overmaat van ramp werd de sessie in de slotminuten eerder afgevlagd als gevolg van een spin van Bruno Junquiera. Ook Robert Doornbos moest hierdoor zijn laatste en beslissende run voortijdig afbreken. Sebastien Bourdais was vandaag, net als gisteren, de te kloppen man op het stratencircuit van Houston. Will Power en Justin Wilson completeren de top drie.

ROBERT DOORNBOS: "Het gaat ons hier nog niet bepaald voor de wind. Positief bekeken kunnen we nu alleen nog maar vooruit gaan. De wagen is absoluut sneller dan dat mijn 13e startplaats doet vermoeden. Het is nu zaak een goede strategie uit te stippelen. Het is denk ik overbodig om te zeggen dat ik morgen volgas zal geven om er alsnog een goed resultaat uit te slepen."

STARTOPSTELLING RACE 03 CCWS HOUSTON
01. Sebastien Bourdais, Newman Haas Lanigan, 00:57.242
02. Will Power, Team Australia, + 00.163s
03. Justin Wilson, RSports, + 00.291s
04. Neel Jani, PKV racing, + 00.511s
05. Oriol Servia, Forsythe, + 00.548s
13. ROBERT DOORNBOS, MINARDI TEAM USA, + 01.327s

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com