Open dag Dordtse kanovereniging


DORDRECHT, 20070419 -- Op zaterdag 21 april is er bij de kanovereniging Dajaks de mogelijkheid om kennis te maken met het kano?n en kajakken in Dordrecht. Vanaf 11.00 uur zullen ervaren Dajaks-leden klaar staan om bezoekers te begeleiden bij het proefvaren in de zgn Canadezen en Kajaks. Dit is de manier om de unieke zoetwater getijde natuur van de Biesbosch van zeer nabij te ontdekken. Bezoekers kunnen op de open dag vrijblijvend onderzoeken of kanovaren binnen Dajaks iets voor hen is.

Naast de mogelijkheid van proefvaren zullen er demonstraties gegeven worden in diverse kano-technieken en de disciplines die binnen Dajaks worden beoefend. Video en foto presentaties geven een nog uitgebreider beeld van de activiteiten die binnen Dajaks worden ontplooid.

De open dag vindt plaats op het terein van de Dordtse Kano- en kajakvereniging Dajaks. Dit is gelegen aan de Zeedijk 17 in het buitengebied van Dordrecht. Vanuit Dordrecht is de vereniging te bereiken door de provinciale weg te volgen richting de pont Kop van 't land naar Werkendam. De laatse weg links voor de pont is de Zeedijk. Nr 17 bevindt zich na 200 meter aan de rechterkant.

Dajaks is een actieve vereniging voor nagenoeg alle leeftijden en bestaat al meer dan 25 jaar. Het clubterrein is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in zowel de Brabantse als de Hollandse Biesbosch. Regelmatig worden er tochten georganiseerd op verchilldende niveau's in binnen- en buitenland, zowel op vlak water, zeewater als op wild water. Er is ook een groep leden actief bezig met brandingvaren aan de Noordzeekust. Kano?n leent zich prima om in alle stilte op een sportieve manier alleen of in groepsverband te genieten van de natuur.
Digitaal is Dajaks te vinden op www.dajaks.nl





Dajaks