Ingezonden persbericht


-----------------------
Amsterdam, 4 december 2006

Hét wijntijdschrift voor liefhebber en professional

Opmars wijnen van buiten Europa niet te stuiten

Op zondag 22 april 2007 organiseert Perswijn voor de vijfde keer "Ontdek de Nieuwe Wereld". Het is de grootste proeverij van wijnen van buiten Europa. Dat deze wijnen steeds populairder worden blijkt wel uit de cijfers: 27% van onze nationale wijnconsumptie. Dat was tien jaar geleden 4%. Niet eens een extreme groei als we zien dat in de UK ca. 50% uit de Nieuwe Wereld komt. Er valt nog steeds veel te ontdekken in deze wijnlanden. Deze grote overzichtsproeverij is dan ook uitdagend en verrassend. Ook dit jaar zullen meer dan 200 wijnen van meer dan 50 bekende en minder bekende producenten te proeven zijn! Zij begeleiden u langs landen als Zuid Afrika, Argentinië, Chili, Californië, Australië en Nieuw Zeeland. Ook de opkomende landen zoals Canada en Israël komen aan bod.

Het Palace Hotel in Noordwijk zal weer het decor vormen van deze mondiale wijnreis in één dag. De vorige evenementen trokken meer dan 600 bezoekers. Ook zal er weer een wedstrijd zijn van de beste wijnen van een druivenras. De bezoeker kan zelf de beste 10 wijnen meeproeven op de wedstrijdtafel. Naast de grote proefzaal is het mogelijk om tegen een meerprijs speciale proeverijen en masterclasses bij te wonen. Deze laatste worden door de producent zelf gegeven.

De entreeprijs voor de proeverij bedraagt ¬ 14,5proeverij bedraagt E 14,50. Het is voor bedrijven/groepen is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief voor relaties of werknemers toegangskaarten te verkrijgen. Vraag hierover informatie, het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving via deze site zal vanaf eind januari mogelijk zijn.


Plaats : Palace Hotel te Noordwijk
Datum : 22 april 2007

Tijd : 12.00 - 17.30 uur
Entreeprijs : E 14,50
Informatie : www.wijnpers.nl/ontdek Het is aan te raden bijtijds te komen i.v.m. de drukte. Tegen gereduceerd tarief is er betaalde parkeergelegenheid onder het hotel. Met het openbaar vervoer is het hotel te bereiken met buslijn 40 vanaf Station Leiden.

"Ontdek de Nieuwe Wereld" wordt georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux.. In de komende edities van Perswijn zal aandacht besteed worden aan geselecteerde deelnemende producenten.

Data overige proeverijen:

. Rosé aan Zee 9 - 10 juni 2007 Beachclub De Oase te Scheveningen
. Klassiek Europa oktober 2007

. Champagne aan Zee november 2007
.
PERSBERICHT
"Ontdek de Nieuwe Wereld 2007"

Uitgeverij de Wijnpers Informatie : André Sauerbier Postbus 95007 E-mail : andre@wijnpers.nl 1090 HA Amsterdam Telefoon : 06-45010718

---- --