Ingezonden persbericht


-----------------------
Amsterdam, 26 februari 2007

Vier masterclasses "ontdek de nieuwe wereld" bekend

Op zondag 22 april 2007 organiseert Perswijn voor de vijfde keer dit unieke evenement. Deze grote overzichtsproeverij is, door de voortdurende ontwikkelingen, uitdagend en verrassend. Nu reeds zijn meer dan 300 kaarten verkocht en zullen meer dan 200 wijnen van meer dan 50 bekende en minder bekende producenten te proeven zijn! Wij verwachten weer meer dan 700 bezoekers.

Dit jaar zullen vier bijzondere Masterclasses de grote proefmanifestatie omlijsten:
- Kwaliteitswijn maken in de woestijn: Tishby Estate Winery (Israël), Golan Tishby, winemaker
- Cool Climate Wines : Cumulus Wines (Orange, Australië), Liz Stich, MD Cumulus Wines Ltd.
- Van Coöp naar Top : Lammershoek (Swartland, Zuid Afrika), Paul Kretzel viticulturist/owner
- About Marketing and Terroir : Fairview (Zuid Afrika), Charles Back winemaker/owner

Ook zullen dit jaar weer wedstrijden worden georganiseerd, waar de wijnen van buiten Europa zich met elkaar zullen meten. De beste Sauvignon blanc en Cabernet Sauvignon onder ¬ 10 worden door het PersE 10 worden door het Perswijn-panel gekozen en de top-tien zal op de grote proeverij voor het publiek te proeven zijn.

Het Palace Hotel in Noordwijk zal weer het decor vormen voor deze grootse ontdekkingsreis. Het Palace Hotel organiseert een diner met passende wijnen en diverse arrangementen.

De entreeprijs voor de proeverij bedraagt E 14,50. Aanmelden op www.wijnpers.nl/ontdek is aan te raden. Voor groepen en bedrijven zijn ook toegangskaarten te verkrijgen. Vraag hierover informatie, het aantal plaatsen is beperkt.

In de komende edities van Perswijn (nr. 2 en 3) zal aandacht worden besteed aan deelnemende producenten. Ook in verdere berichtgeving op internet, middels persberichten en redactioneel in andere media wordt er publiciteit aan dit evenement gegeven.


Plaats : Palace Hotel te Noordwijk (www.palacehotel.nl ) Datum : 22 april 2007

Tijd : 12.00 - 17.30 uur
Entreeprijs : E 14,50 / www.wijnpers.nl/ontdek Ook verkrijgbaar bij de lokale VVV's Het is aan te raden bijtijds te komen i.v.m. de drukte. Tegen gereduceerd tarief is er betaalde parkeergelegenheid onder het hotel. Met het openbaar vervoer is het hotel te bereiken met buslijn 40 vanaf Station Leiden.

"Ontdek de Nieuwe Wereld" wordt georganiseerd door De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux.

Data overige proeverijen:

. Rosé aan Zee 9-10 juni 2007 Beachclub De Oase te Scheveningen
. Klassiek Europa 14 oktober 2007 Palace Hotel Noordwijk
. Champagne aan Zee 18 november 2007 Hotels van Oranje Noordwijk

Persbericht

"Ontdek de Nieuwe Wereld"

Zondag 22 april 2007
Palace Hotel - Noordwijk

Inlichtingen : Inzenden wijnen wedstrijd: Uitgeverij De Wijnpers Middenweg 193

André Sauerbier 1098 AN Amsterdam

Mobiel 06-45 010 718
Fax (31)70 - 306 12 98
E andre@wijnpers.nl

---- --