Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GROOTSE PROEVERIJ OP 22 APRIL

WERELDWIJNEN PROEVEN IN PALACE HOTEL NOORDWIJK

Noordwijk,, maart 2007 - Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee vormt op zondag 22 april het decor voor een grootse proeverij van wijnen van buiten Europa. Het wijntijdschrift PersWijn, van uitgeverij De Wijnpers, organiseert dan voor de vijfde keer 'Ontdek de Nieuwe Wereld'. Wijnen uit landen als Zuid Afrika, Argentinië, Chili, Californië, Australië en Nieuw Zeeland komen aan bod tijdens deze uitgebreide proeverij.

Niet-Europese wijnen steeds populairder
Ook opkomende landen als Canada en Israël zijn ruimschoots vertegenwoordigd op de proeftafels. "Dat de wijnen die buiten Europa worden geproduceerd, steeds populairder worden, blijkt wel uit de cijfers: 27% van de nationale wijnconsumptie in Nederland bestaat er uit. Dat was tien jaar geleden nog slechts 4%. Niet eens een extreme groei als er bijvoorbeeld naar Groot-Brittannië wordt gekeken waar ongeveer 50% van de geïmporteerde wijn uit de Nieuwe Wereld komt." Aldus wijntijdschrift en organisator Perswijn.

Mondiale wijnreis in het Palace Hotel
Er valt nog steeds veel te ontdekken in deze wijnlanden, zo zal zondag 22 april in het Palace Hotel blijken tijdens het evenement 'Ontdek de Nieuwe Wereld'. Dit jaar zullen meer dan 200 wijnen van meer dan 50 bekende en minder bekende producenten te proeven zijn. De vorige evenementen trokken meer dan 600 bezoekers. Ook wordt er weer een wedstrijd gehouden van wat de beste wijnen van een druivenras zijn. Verder is het mogelijk om tegen een meerprijs speciale proeverijen en masterclasses bij te wonen. De entreeprijs voor de proeverij bedraagt E 14,50. Het is voor bedrijven en groepen mogelijk om tegen een gereduceerd tarief voor relaties of werknemers toegangskaarten te verkrijgen. Inschrijven kan via www.wijnpers.nl/ontdek.

Palace Hotel
Perfect comfort, een overvloed aan faciliteiten, culinaire hoogstandjes en onovertroffen gastheerschap. Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee biedt dat allemaal. Het hotel is ontworpen om gasten op hun gemak te stellen en tegelijkertijd te verbazen. De binnenhuisstijl, warm en ingetogen, verwijst subtiel naar dynamiek en grandeur. De vormentaal vindt haar basis in de Art Deco. Elke etage heeft haar eigen kleurstelling refererend aan verschillende vorstenhuizen. Het scala van kamers, 120 in totaal, begint op niveau Deluxe en vindt zijn bekroning in de luxueuze Palace Suite. Ook leent het hotel zich uitstekend voor zakelijke aangelegenheden. 13 multifunctionele banquet- en vergaderruimten met een capaciteit van 2 tot 750 personen, 1 Grand Ballroom voor circa 750 gasten, 2 exclusieve Boardrooms met comfortabele, leren fauteuils met een capaciteit van 16 personen elk. En 'state of the art'-techniek in alle ruimten. Zie ook www.palacehotel.nl.



Ingezonden persbericht