Ingezonden persbericht


Jong Talent op Radio4

Persbericht
22 maart 2007

Van 22 tot en met 27 april - Jong Talent op Radio4

De Wedstrijden is de rode draad van themaweek op klassieke zender

Radio4 organiseert samen met de KRO en TROS voor het derde achtereenvolgende jaar 'Jong Talent op Radio4'. Van 22 tot en met 27 maart brengt Radio4 reportages, portretten, debuut cd's en concerten van jonge musici. Jong Talent op Radio4 heeft dit jaar als thema "De Wedstrijden". Muziek en het competitie-element, gaat dat samen? Radio4 zoekt samen met jonge musici en experts naar het antwoord op deze vraag.

In de reguliere programmering van Radio4 is tijdens deze thema week veel aandacht voor jonge musici en componisten. In het avondconcert brengt Radio4 elke avond, van 20.00 uur tot 23.00 uur, concerten en registraties van concoursen met jonge musici, die dit jaar van zich hebben laten horen.

Avondconcert
Zondagavond heeft Radio4 vanaf 18.00 uur een rechtstreekse uitzending van de finale van het Charles Hennen Concours in Kerkrade; een internationaal kamermuziekconcours voor strijk- en piano-ensembles met deelnemers uit heel Europa. Maandagavond staat het Avondconcert in het teken van jeugdorkesten, met onder andere het Nationaal Jeugd Orkest dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert. Dinsdagavond zendt Radio4 een live concert uit van Het Debuut met de jonge Nederlandse violiste Sanne Hunfeld en pianist Maarten den Hengst. Woensdagavond is er veel aandacht voor jonge Nederlandse componisten. Donderdagavond hoort de luisteraar de ontknoping van het Vriendenkransconcours 2007.

Jong Talent in Vredenburg
Radio4 sluit op vrijdag 27 april de week af met een live uitzending van het Jong Talent Concert in Vredenburg. Hier treedt een selectie van Nederlandse topmusici op, waaronder de cellist Joris van den Berg. Hij won 3 november jl. het Nationaal Celloconcours. Ook Lavinia Meijer treedt op. Zij is de eerste harpiste die Nederland vertegenwoordigde in de prestigieuze serie Rising Stars. Sopraan Marieke Steenhoek, die het Deutekom Concours 2006 won, geeft acte de présence evenals de jonge getalenteerde pianisten Lucas (14 jaar) en Arthur (10 jaar) Jussen.

Voor meer informatie www.radio4.nl