Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Proeven, koken, luisteren, kijken en handelen tijdens Earthday

Zondag 22 april is Earthday, de dag voor mondiale duurzame ontwikkeling. Dit jaar staan voedselproductie en landbouw centraal. Voedselschandalen, dierziekten, genetische manipulatie en chemische technieken in voedselverwerking bedreigen onze voedselveiligheid. Nederlandse consumenten en producenten in het Zuiden en hier staan steeds verder van elkaar: meer en meer zijn we afhankelijk van enkele multinationals en internationale handelaren, die ons voedselpatroon bepalen. De boer wordt door de alsmaar dalende voedselprijzen op de wereldmarkt gedwongen steeds industriëler te produceren.

Maar ogenschijnlijk kleine keuzes in bijvoorbeeld de supermarkt hebben grote gevolgen voor de wereld waarin we leven. 'Verantwoordelijke' keuzes maken is niet moeilijk: duurzaam eten is leuk en niet zo ingewikkeld als meestal gedacht wordt. En dat wordt op 22 april in hapklare brokken geserveerd.

Met een tocht langs boerderijen in de omgeving van Utrecht fiets je letterlijk ingrediënten voor een maaltijd en debat bij elkaar. Op elke boerderij valt wat te beleven: een kookdemo en proeverij met lokaal geproduceerde en seizoensgebonden producten, een verteller die met zijn verhalen kinderen inwijdt in de wereld van voedsel en landbouw, een boer die uitlegt wat boer-zijn betekent en een foto-tentoonstelling die vooruit loopt op de films die in het Louis Hartlooper Complex vertoond worden.

In het Louis Hartlooper Complex kun je kijken naar 'Our daily bread' en 'We feed the world', die de huidige problemen in de voedselproductie zien. In een afsluitend debat komen verschillende experts over alles wat je vandaag hebt meegemaakt aan het woord.

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Zondag 22 april, 14.00 uur ('Our Daily Bread') en 18.00 uur ('We feed the world'). Entree: ¤ 7,50 / ¤ 6,50. Reserveren vn voor deze films: 030-2320450.

Voor vragen, aanmeldingen en verdere informatie over Earth Day: info@tumultdebat.nl, 030-2332430.

---------------------------------

Bij voorbaat dank voor redactionele aandacht!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl