Gemeente Delft Onthulling beeld van kunstenaar Chris Dagradi in Delft

Op zondag 22 april om 15.30 uur onthult wethouder Lian Merkx van Cultuur een beeld van kunstenaar Chris Dagradi. Dit doet zij tijdens de Verrassing van Voorhof, een rondreis door de wijk Voorhof waarin aandacht wordt geschonken aan andere beeldende kunstwerken die er al langer staan.

Vanaf 14.00 uur begint de feestelijke reis door de wijk. Daarna volgt de Onthulling van het nieuwe kunstwerk van Chris Dagradi. Dit gebeurt aan de kruising van de Multatuliweg en de Nicolaas Beetslaan. In en rond het Buurthuis Voorhof kunnen ook Oud Hollandse spelletjes gespeeld worden en er is een expositie van drukwerk gemaakt door de kinderen van de Anne de Vriesschool.

In opdracht van de Gemeente Delft, als onderdeel van het Kunst in de Wijken project, heeft Chris Dagradi een beeld voor de openbare ruimte gemaakt, waarbij hij zich door de omgeving heeft laten inspireren. Samen met behulp van bewoners uit de Voorhof is het een imposant en kleurrijk kunstwerk geworden.

De Verrassing van Voorhof is een samenwerkingsverband tussen leerlingen van de Freinetschool, de Anne de Vriesschool en de Brede School. Tijdens het feest van Voorhof is een bijzondere rol weggelegd voor deze kinderen. De Verrassing van Voorhof en De Onthulling zijn gemaakt met De Werkplaats van de VAK, centrum voor de kunsten, Brede School, Leerlingen van de Freinetschool, Anne de Vriesschool, deelnemers aan de Verteltafel Het Voorhof, Wooncentrum Abtswoude en Breed Welzijn Delft

Alle Delftenaren en in het bijzonder bewoners van Voorhof zijn van harte welkom op het feest de Verrassing van Voorhof vanaf 14.00 uur bij Buurthuis Voorhof aan de Herman Gorterhof 165 te Delft.

Noot voor de redactie (