LLiNK

Rotterdam, 19 april 2007


- PERSBERICHT -

Vanzelfsprekende integratie op stadsstrand Blijburg aan Zee

Stanja van Mierlo is te gast in de Geitenwollensokkenshow

Francisco van Jole praat zondagavond met Stanja van Mierlo over het Blijburggevoel. In 2003 begon ze het stadsstrand Blijburg aan Zee op het Amsterdamse wooneiland IJburg. Het is een vrolijke vrijplaats, waar uit alle delen van de stad mensen samen komen. Op het stadsstrand verloopt de integratie als vanzelfsprekend. Er treden vaak nieuwe bandjes op en er worden regelmatig benefietavonden georganiseerd voor bijvoorbeeld projecten in Afrika of Suriname. Twee jaar na de start leek het erop dat Blijburg moest wijken vanwege de bouwactiviteiten, maar Stanja van Mierlo vocht voor haar geesteskind en won. De Geitenwollensokkenshow is zondag 22 april om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1.

Volgens Van Mierlo gaat Blijburg over vrolijkheid, vrijheid en muziek. "Daarmee verbeter je de wereld ook, alleen op een andere manier dan de politieke weg". De toekomst van Blijburg blijft voorlopig nog onzeker, want het strand heeft nog steeds geen permanente plek op het eiland gekregen. Van Mierlo is inmiddels wel met de gemeente Amsterdam in gesprek over het uitbaten van een nieuw stadsstrand aan de Noordkant van het IJ.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is elke zondag om 20:00 te beluisteren op Radio 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT