Gemeente Enschede

Enschede West organiseert unieke Kids Run Marathon

Op zondag 22 april 2007 wordt voor de 39ste keer de Enschede Marathon georganiseerd. Voor de tweede keer wordt ook een Kids Run georganiseerd. Het is echter de eerste keer dat kinderen een halve (2,1 km) en een hele (4,2 km) marathon lopen. Wethouder Myra Koomen geeft om 12.00 uur het startschot in het `Eendenpark' in Pathmos en verzorgt de prijsuitreiking.

De Kids Run Marathon is een initiatief vanuit de wijk Pathmos. Buurtpanels en vrijwilligers hebben nauw samengewerkt met basisscholen in West, vakleerkrachten Bewegingsonderwijs, stadsdeelbeheer West, Alifa Wijkwelzijn Enschede West en Firma Timberland. De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk kinderen van basisscholen in Enschede West meedoen. De afstand van 4,2 kilometer is bedoeld voor kinderen van tien tot dertien jaar die hebben meegedaan aan de loopclinics. Kinderen van acht en negen jaar lopen 2,1 kilometer en voor de kleinste kinderen is er de Kids Run van 1050 meter.

Kinderen kunnen zich nog een half uur voor aanvang opgeven bij het secreatriaat van de Brede School. Uiteraard is het uitgangspunt: Meedoen is belangrijker dan winnen!

20 april 2007