Tweede Mode Marché Rotterdam voer voor hongerige fashionista's


ROTTERDAM, 20070412 -- Op zondag 22 april vindt de tweede editie van Mode Marché plaats in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Mode Marché is een unieke stock sample sale met een laagdrempelig maar stijlvol karakter, waarbij jonge en gevestigde modeontwerpers hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties kunnen verkopen aan hongerige fashionista's. De organisatie heeft weer een bijzondere mix van modeontwerpers samengebracht. Net als de eerste editie wordt het weer een ware snoepwinkel van `fashion's finest'! Mode Marché is een onafhankelijk intiatief van Dit Is Ons Werk, Iconique Fashion Magazine en Stylevation Army.

Bezoekers kunnen zich te goed doen aan een gevarieerd aanbod van meer dan dertig modeontwerpers. Zoals de favorieten van de Amsterdam Fashion Week Ilja Visser en Emily Hermans, internationaal gepubliceerde ontwerpers als Jeroen van Tuyl, Marcha Hüskens en Rianne de Witte en aanstormende Nederlandse talenten als Jessica Joyce en Iris van Herpen. Diegenen die iets bijzonders zoeken voor onder hun kleding of op het strand kunnen terecht bij de lingerie van Der Kommissar of de badmode van Kymare. Voor de eerste maal vindt het `VIP shopping hour' plaats. Een gelimiteerd aantal personen krijgt de kans een uur eerder te winkelen. Voor slechts 5 euro heeft men gegarandeerd de eerste keuze!

De middag zal niet alleen draaien om verkoop. De Mode Marché wil haar bezoekers meer bieden en heeft zich ten doel gesteld de stad Rotterdam een stijlvolle impuls te geven op het gebied van mode. Louis Dijksman, eigenaar van de bekende boutique Prague in Rotterdam, zal vintage designerstukken tonen van o.a. Commes des Garçons en Kenzo uit zijn privécollectie. Daarnaast zal een live installatie van ontwerper/kunstenaar Bogomir Doringer Mode Marché versterken. De uit Belgrado afkomstige ontwerper won onder andere de prijs voor beste show tijdens de `Belgrade Fashion Week' voor zijn collectie `Untitled'.

Ook Jeroen Naaktgeboren, dichter van de WoordDansers, zal tijdens de modemiddag van zich laten horen! De WoordDansers brengen een totaaltheater van rauwe tweestemmige stadspoezie op beats en punkrockriffs. Zij hebben in de afgelopen jaren honderden optredens verzorgd in theaters/ poppodia en (literatuur)festivals. Er werden videoclips van gedichten gemaakt en uitgezonden bij BNN, The Box, TV Rijnmond en MTV. Januari 2007 werden de WoordDansers benoemd tot eerste stadsdichters van Rotterdam.

Mode Marché zal neerstrijken in het internationaal befaamde `Nederlands Architectuurinstituut', een markant gebouw ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Het is méér dan een museum; een voor iedereen toegankelijke culturele instelling waar op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan de ontworpen omgeving. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Met tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.

Bezoekers van Mode Marché krijgen een vrijkaart voor het NAi zodat zij deze op de middag zelf of een later tijdstip kunnen bezoeken. In het NAi is momenteel de tentoonstelling 'Architectuur van de nacht - Schitterende gebouwen' te zien. Deze tentoonstelling laat zien hoe het gebruik van licht in de afgelopen honderd jaar de architectuur en onze beleving ervan heeft veranderd.

De lijst van ontwerpers*:
AMBER ROSE
ANNE VAN DIJK
CHARLOTTE WOONING
CHERRY SUE
CORSAGE
DER KOMMISSAR
DJAVAN
ELEONORE DE RUUK
EMILY HERMANS
EPHAT
ESTHER HARTMAN
FRANKLIN VON WINCKELMANN
G(RRR)AB
GUINEA PIG GALORE
HÜBSCH
ILJA VISSER
IRIS VAN HERPEN
JEROEN VAN TUYL
JESSICA JOYCE
JORISE DE JONG
KIM WHITE
KYMARE
LAZY ONE
MARCHA HÜSKES
MINGFACE
NANETTE LINDEMAN
NES
ODESSA JEWELS
PRICCI
PRONONCER M.A.R.I.E.
RIANNE DE WITTE
SABINE PASCAL
SCARLET ARROW
VERY CHERRY
WEB & EVE

Dit is ons werk, Jakolien van der Poel fotograaf en Roy Brandenburg conceptstylist (www.ditisonswerk.nl).

Iconique Fashion Magazine werd in 2000 opgericht door Joost van Gorsel, inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal geprezen, online podium voor mode en kunst (www.iconique.com). Daarnaast biedt Iconique creatieve (grafische) oplossingen en advies gericht op de mode en luxe industrie (www.iconique-studio.com).

Stylevation Army, Stylevation Army is een stylingbureau dat zich bezig houdt met vormgeving en productie van shoots, modeshows, commercials en evenementen. Daarnaast houdt Stylevation Army zich bezig met het positioneren van ontwerpers en kledingmerken op de modemarkt (www.stylevationarmy.com).

*Lijst van 12 april, er kunnen nog namen worden toegevoegd.

MODE MARCHÉ ROTTERDAM 2nd EDITION

Zondag 22 April 2007:

12:00u tot 13:00u: VIP Shopping Hour, toegang 5 euro, alleen in de voorverkoop bij Shopper R'dam:

Shopper, Meent 119, 3011 JH Rotterdam

13:00u tot 17:00u: Mode Marché, toegang 1 euro, alleen aan de deur

Nederlands Architectuurinstituut (in Foyer / Restaurant / Bakema Serre)
Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam (Entrée Rochussenstraat/Arcade)

De entrée voor bezoekers aan de Mode Marché is aan de Rochussenstraat, aan de Arcade.

www.mode-marche.com