Provincie Noord-Holland

Datum

24-1-2007

Onderwerp

Provincie sponsort de Ronde van Noord-Holland

Ingrid Kooiker

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben zich als sponsor verbonden aan de wielerronde voor professionals de Ronde van Noord-Holland. De wielerwedstrijd wordt verreden op zondag 22 april en voert de wielrenners dwars door het noorden van de provincie. GS wil met deze sponsoring de recreatieve en toeristische mogelijkheden van de provincie aan alle sporters, toeschouwers en belangstellenden tonen.

De provincie sponsort de Ronde van Noord-Holland met 20.000 euro. Op 22 april vindt voor de 62ste keer de internationale Ronde van Noord-Holland voor professionals plaats. De Ronde van Noord-Holland is de oudste wielerklassieker van Nederland. De ronde gaat door diverse landschappen van Noord-Holland: de bollenvelden achter de duinen, de droogmakerijen in de Beemster, de IJsselmeerkust, door dorpen als West Knollendam, Markenbinnen, Schoorldam, Sint Maarten, Venhuizen, Berkhout, Graft De Rijp en Wijdewormer en de steden Zaandam, Alkmaar, Enkhuizen en Hoorn.

De Ronde van Noord-Holland is onderdeel van het Noord-Hollands Wielerweekeinde (20 22 april). De wedstrijd voor professionals wordt voorafgegaan door een toertocht voor amateurs op zaterdag 21 april waar jaarlijks 6000 jonge en oude sport-, fiets-, en natuurliefhebbers aan deelnemen. Daarnaast is er op 20 mei de Ronde van het Lage Land, een wedstrijd voor jongeren.