Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 16 april 2007

Wilde hyacinten kijken in het Wildrijk

Het Wildrijk is beroemd vanwege de weelderige bloei van wilde hyacinten. Zaterdag 28 april t/m maandag 30 april zijn er open dagen waarbij iedereen kan genieten van de bloemenpracht. Vanwege de vroege bloei van de hyacinten is er een extra open dag op zondag 22 april. Tijdens de open dagen zijn er rondleidingen maar op eigen gelegenheid rondlopen kan ook.

Normaal is de bosbodem eind april blauw gekleurd door bloeiende wilde hyacinten, door het warme voorjaar bloeien ze dit jaar eerder. Om het toppunt niet te missen is er een extra open dag georganiseerd. Er zijn op alle vier de open dagen excursies onder leiding van een gids om 10.30 en 13.30 uur. De capaciteit is beperkt, wie het eerst komt, het eerst maalt. Verder is de informatiekraam van Landschap Noord-Holland aanwezig van 10.00 en 16.00 uur. Naast wilde hyacinten bloeien er ook andere stinsenplanten zoals hartbladzonnebloem, dichtersnarcis en vogelmelk. Naast planten trekken in het voorjaar ook de vogels aandacht. De roffel van de grote bonte specht is regelmatig te horen en verder zingen fitis, tjiftjaf, roodborst, winterkoning, zanglijster, zwartkop en misschien al de tuinfluiter.

Het Wildrijk is normaal alleen toegankelijk voor Beschermers van Landschap Noord-Holland en voor houders van de Natuurkaart Noord-Holland. Tijdens de open dagen gelden die beperkingen niet tussen 10.00 en 16.00 uur. U vindt de ingang van het Wildrijk op de hoek van de Zeeweg met de Belkmerweg in St. Maartenvlotbrug. Dit dorpje is makkelijk te vinden langs het Noordhollandsch kanaal. Langs de Zeeweg, meteen links, is een parkeerplaats. Inschrijven voor de excursies is niet nodig. Bel voor nadere informatie met Landschap Noord-Holland, 0251-362762. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland