Gemeente Dronten



---

Wegwerkzaamheden/wegafsluitingen (week 17, 22 t/m 28 april)

Biddinghuizen - In verband met de nieuwbouw van het winkelcentrum moet het verkeer rekening houden met overlast van bouwverkeer
- Voor de herinrichting van het winkelcentrum is de weg Baan afgesloten vanaf de Rabobank tot aan de ingang van het parkeerterrein van De Voorhof. De omleidingroute is door bebording aangegeven. De busroute verloopt tijdelijk via Het Erf De Ponder De Deel en de Dreef met een tijdelijke bushalte op Het Erf en De Deel.
- In De Kaai zal er enige overlast zijn vanwege bouwactiviteiten

Dronten
Centrum - De Sluis wordt bestraat. De werkzaamheden starten van de zijde van het Gangboord en gaan richting De Helling. Dronten-west - Op de Gildepenningdreef zal enige overlast zijn ten gevolge van de aanleg nieuwbouwwijk De Gilden.

- De Rendierweg wordt tussen de Gildepenningdreef en Elandweg afgesloten in verband met bouwrijp maken De Gilden.
- Op 1 mei wordt gestart met het bouwrijp maken van de Koopmanbeurs bij de scholen in het centrumgebied van Dronten-west

Overig

- Enige overlast zal er zijn rondom de appartementengebouwen aan Het Want in verband met de terrreinafwerking.

Swifterbant - In verband met bestratingswerkzaamheden zijn Sneeuwklokjesveld en de Dahliastraat tijdelijk afgesloten.

Buitengebied

- In verband met de aanleg van de Hanzelijn wordt het doorgaande fietspad door het Revebos en de Staatsbosbeheerweg tussen het einde van de Reveweg en de Stobbenweg (plaatselijk bekend als Waningeweg)(niet opgenomen in de straatnamenlijst van de gemeente, maar wel een openbare weg) volledig afgesloten. De Reveweg wordt dan een doodlopende weg.

Wegwerkzaamheden provincie

Afsluiting Kamperhoekweg - In de periode van 12 maart t/m 18 mei 2007 zal de Kamperhoekweg, tussen de Visvijverweg en de Swifterringweg, worden afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting geldt ook voor brom-/fietsverkeer. Dit in verband met asfalteringswerkzaamheden en het vervangen van de brug over de Noordertocht. Na de werkzaamheden is de maximumsnelheid op de Kamperhoekweg 100 km/h.
Afsluiting Elburgerweg - Van 28 april t/m 11 mei 2007 is de Elburgerweg, vanaf de kruising Spijkweg-Elburgerweg-Drontermeerdijk t/m de kruising Oldebroekerweg-Elburgerweg, afgesloten voor het verkeer van en naar Dronten. Het verkeer over de Elburgerbrug, Spijkweg en Drontermeerdijk kan wel doorgang vinden.
- In de periode van 10 t/m 27 april 2007 worden de Elburgerbrug en de Elburgerweg afgesloten voor het verkeer. Er is geen verkeer mogelijk over de kruising Spijkweg-Elburgerweg-Drontermeerdijk. Het verkeer wordt omgeleid via Harderwijk en Kampen. Deze afsluitingen gelden niet voor brom-/fietsverkeer en voetgangers.
De afsluitingen vinden plaats i.v.m. asfalteringswerkzaamheden en het vervangen van het brugdek.
Bereikbaarheid Wali World - In de periode van 10 april t/m 11 mei 2007 is Walibi World vanuit Dronten niet bereikbaar in verband met werkzaamheden aan de Elburgerweg en de Elburgerbrug. Een omleidingsroute wordt aangegeven. Bezoekers vanuit Elburg worden omgeleid via Kampen of Harderwijk.
Vanaf 28 april is Walibi World vanuit Elburg weer bereikbaar. Bezoekers vanuit Dronten moeten nog de omleidingsroute volgen

Verkeersvragen

Heeft u vragen, klachten en/of problemen hebben op het gebied van verkeerszaken en verkeersveiligheid binnen de gemeente Dronten dan kunt u uw vraag mailen aan verkeer@dronten.nl of bellen op woensdag tussen 15.00 en 16.00 naar tel. 0321-388327.