TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 18-04-2007

Radio
JONG TALENT OP RADIO 4
Uitzending zondag 22 t/m vrijdag 27 april
Radio 4

DE WEDSTRIJDEN MET JONG TALENT

Voor de derde keer op rij organiseren de TROS en KRO het klassieke radio-evenement JONG TALENT OP RADIO 4. Van zondag 22 t/m vrijdag 27 april staat Radio 4 in het teken van het jonge talent van nu. Het thema 'De Wedstrijden, je meten met anderen'' is dit jaar verweven in de programma's van JONG TALENT OP RADIO 4. Vragen als 'Wat is het belang van muziekwedstrijden?', 'Hoe bereid je je zelf voor op een concours?' en 'Wat doet een auditie met je?' worden beantwoord.

Naast de reguliere programma's op Radio 4, die op hun eigen wijze aandacht besteden aan jong talent, is er dagelijks een avondprogramma met veel muziek van jonge getalenteerde musici. De aftrap wordt gegeven op zondagavond 22 april met een rechtstreekse uitzending van de finale van het Charles Hennen Concours, een internationaal kamermuziekconcours voor strijkers. Maandagavond staat het Avondconcert in het teken van jeugdorkesten. Dinsdagavond een live concert van Het Debuut met de jonge Nederlandse violiste Sanne Hunfeld en pianist Maarten den Hengst. Woensdagavond veel aandacht voor jonge Nederlandse componisten en op donderdagavond de ontknoping van het Vriendenkransconcours 2007.

Op vrijdagavond, als afsluitend spektakel, een concert met Nederlandse topmusici vanuit Vredenburg, Utrecht. Een avond lang staan de talenten van nu en de toekomst in de schijnwerpers: zij hebben dit seizoen van zich laten horen, zoals Joris van den Berg, cello. Hij won het Nationaal Celloconcours op 3 november jl.; Lavinia Meijer is de eerste harpiste die Nederland vertegenwoordigde in de prestigieuze serie Rising Stars (afgevaardigden van diverse landen spelen in de beroemdste concertzalen in Europa en de New Yorkse Carnegie Hall); Marieke Steenhoek won het Deutekom Concours 2006 en de talenten van de toekomst, de pianistenbroers Lucas (14 jaar) en Arthur (10 jaar) Jussen, laten ook van zich horen bij JONG TALENT OP RADIO 4.

Voor meer informatie: www.trosklassiek.nl