Ingezonden persbericht


Persbericht 20 april 2007

Jong Talent op Radio4 van 22 tot en met 27 april 2007 Het thema is "De Wedstrijden"

Radio4 organiseert samen met de KRO en TROS dit jaar van zondag 22 april tot en met vrijdag 27 april Jong Talent op Radio4. In alle programma's van de klassieke zender is deze week veel aandacht voor jonge klassieke talenten. Het programma Muziek aan Tafel (TROS) brengt elke dag van 18.00 tot 19.30 uur een debuut cd van een grote solist en fragmenten van het Nationaal Jeugdkoor. Elke doordeweekse avond krijgt een jonge, getalenteerde componist uitgebreide aandacht in Componist van de Dag (VARA).

Thema: De Wedstrijden
Het thema van Jong Talent op Radio4 dit jaar is: "De Wedstrijden, je meten met anderen". Muziek en wedstrijden, gaat dat samen? Wat is het belang van muziekwedstrijden? Hoe bereidt een jonge artiest zich voor op een concours? Wat doet een auditie met een jonge muzikant? Hoe kun je verschillende instrumenten of instrumentgroepen met elkaar vergelijken? Wat zijn de criteria voor een goede musicus? Op deze vragen en nog vele andere zoekt Radio4 samen met experts en musici antwoorden.

Verslag Charles Hennen Concours
Naast de reguliere programma's die op eigen wijze aandacht besteden aan het thema, programmeert de Jong Talent-redactie zes avonden met veel muziek van getalenteerde jonge musici. De aftrap wordt gegeven met het Charles Hennen Concours: een internationaal kamermuziekconcours voor strijkers in het Limburgse Kerkrade. Op zondagavon doet Radio4 rechtstreeks verslag van de finale.

Avondconcerten
De Radio4 Avondconcerten staan in het teken van Jong Talent. Maandagavond staat het Avondconcert (van 20.00-23.00 uur) in het teken van jeugdorkesten. Dinsdagavond zendt Radio4 een liveconcert uit van Het Debuut met de jonge Nederlandse violiste Sanne Hunfeld en pianist Maarten den Hengst vanuit de Kleine Zaal van Vredenburg (Utrecht). Woensdagavond heeft Radio4 veel aandacht voor jonge Nederlandse componisten. Donderdagavond is de ontknoping van het Vriendenkransconcours 2007.

Slotconcert
Op vrijdagavond is de finale van Jong Talent op Radio4 met een bijzonder concert in de Kleine Zaal van Vredenburg met Nederlandse topmusici, die dit seizoen van zich hebben laten horen. Optredende artiesten zijn Joris van den Berg, Lavinia Meijer, Marieke Steenhoek en Lucas (14 jaar) en Arthur (10 jaar) Jussen. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via Vredenburg.

Voor meer informatie www.jongtalentopradio4.nl