Kunst- en hobbymarkt


zondag 22 april 2007

HELMOND, 20070322 -- Mooie kunst. Leuke kunst. Grappige kunst. Serieuze kunst. En van welke kunst houdt u? Interessante hobby's. Bijzondere hobby's. Aparte hobby's. `Normale' hobby's. En wat zijn uw hobby's? Fonkel heeft een prachtige ontmoetingsruimte en een professionele theaterzaal, heerlijk om hier gezien en `gehoord' te worden...

Kunst en hobby's. Wat voor de één een prettig tijdverdrijf is, is voor de ander van alles en nog wat. Kunst dus. En hobby's. Wat betekenen kunst en hobby's eigenlijk voor u? Dat mag u zelf bepalen. Waar? Nou, op de allereerste kunst- en hobbybeurs natuurlijk!

De aftrap van deze gratis kunst- en hobbybeurs vindt plaats op zondag 22 april 2007 van 11.00 tot 17.00 uur op de beste plek daarvoor in de Helmondse Binnenstad, in Wijkhuis Brede School De Fonkel aan de Prins Karelstraat 131 in Helmond.

Bent u kunstenaar of hobbyist en woont u in de Helmondse Binnenstad (postcode 5701)? Dan kan uw kunst en/of hobby op deze dag centraal staan. Uw kunstwerk of hobby is het bekijken vast meer dan waard. En wie weet is er tevens een geschikte koper voor. Kunstenaars uit de Binnenstad organiseren op deze dag ook een atelierommetje. En Peter Vermeulen maakt, als u dat goed vindt, een videopresentatie van de deelnemers uit de Binnenstad aan de beurs die op een groot scherm te zien zal zijn. Peter neemt, vanzelfsprekend met uw goedkeuring, contact met u op voor opnames bij u thuis.

Woont u elders in Helmond en beoefent ook u de `schone' kunsten? Ook u krijgt de kans om in De Fonkel uw werk te laten zien. Tenminste als er nog ruimte beschikbaar is.

Bent u bezoeker? Dan staat u gewoon een leuke dag te wachten vol kijkplezier. Unieke kunst en bijzondere hobby's staan er voor u klaar.

Maar de kunst- en hobbybeurs is natuurlijk meer dan kunst en hobby alleen. Deze dag staat ook en vooral in het teken van ontmoetingen. Tussen u en andere wijkgenoten. Tussen bekenden en onbekenden. Tussen vrienden en families. Want het mag op die dag natuurlijk ook gewoon gezellig zijn.

Of het nu gaat om de beeldende kunsten, zang, literatuur, vormgeving, fotografie, film en bijvoorbeeld theater, de creatieve resultaten daarvan kunt u dus binnenkort bewonderen in De Fonkel.

Nog even iets over de `spil in het web' achter deze dag. Vereniging Wijkbeheer is de organisator van de kunst- en hobbybeurs. Het Wijkbeheer wil graag zoveel mogelijk kijkers en deelnemers trekken op deze bijzondere dag. De Fonkel heeft een prachtige ontmoetingsruimte en een professionele theaterzaal, heerlijk om hier gezien en `gehoord' te worden...

Wilt u deelnemen aan de gratis kunst- en hobbybeurs op zondag 22 april in De Fonkel? Schrijf u dan in via het inschrijfformulier dat u kunt downloaden op www.defonkel.nl of aanvragen bij de receptie van De Fonkel (alleen op werkdagen). Let wel: inschrijven kunt u nog tot 16 april. De kunst- en hobbybeurs is van 11.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk. Werkstukken etc. kunt u inbrengen op zondag 22 april van 10.00 tot 12.00 uur. Per deelnemer zijn een tafel en twee stoelen beschikbaar. Voor eventuele panelen en extra verlichting dient u zelf te zorgen. Vraag ook even na, als dat nodig is, hoe u uw kunstwerken het best kunt presenteren. U mag namelijk niet zomaar zaken bevestigen aan wanden en ramen in (een rookvrije!) De Fonkel. Wilt u meer weten? Vraag het na via telefoon 0492-597444 of via info@defonkel.nl. Tot ziens in De Fonkel!





Ingezonden persbericht