Paul Vens: cd album "Earliest Light"


, 20070404 -- Nadat vorig jaar zijn derde boek "Wereld van Muziek" verscheen, komt muzikant, schrijver en schilder Paul Vens nu met een een nieuwe verzameling liederen onder de titel "Earliest Light".

Het vroegste licht: CD van Paul Vens "Earliest Light"

"Earliest Light" is een ander album geworden dan we de laatste jaren van Paul gewend zijn. Afgelopen jaar is hij 50 jaar geworden en heeft een tijd van enorme veranderingen achter de rug. Hij raakte verzeild in een scheiding en leefde een tijd zonder zijn kinderen op een klein kamertje met weinig spullen, waaronder gelukkig zijn gitaren. Hij voelde zich in die tijd meer dan ooit teruggeworpen op zijn eigen oorsprong, zijn eigen "Earliest Light". Deze CD is een muzikaal verslag van deze roerige periode in zijn leven: recht uit het hart, ongepolijst, kernachtig en over de liefde. Earliest Light is een gloedvolle CD geworden met vooral mooie liederen.

De muzikant zelf zegt hierover:
"Het is een nieuwe verzameling liederen waarin de liefde centraal staat. Het is niet echt te vergelijken met eerder werk, op mijn vijftigste is het blijkbaar de beurt aan mijn emoties over dat thema. Titels als "Song for the Children" en "Letter to the Seraf" geven aan dat ik de liefdesenergie ruim interpreteer. Dat laatste lied bijvoorbeeld vertelt iets over de Serafijnen. Het is een erg oude naam van een oerkracht in de wereld, die genoemd wordt in verband met de ontwikkeling van de mensen. In de Christelijke traditie, in het Oude Testament, worden de Serafijnen Aartsengelen genoemd. Mijn moeder van 88 wist daar nog wat over te vertellen.
De Serafijnen hebben te maken met het mysterie van de liefde. Ik bedoel dat je wel dingen kunt bedenken en creëren, maar er zijn ook dingen die je overkomen, dingen die er echt toe doen.
Andere liederen hebben te maken met de actualiteit van de tastbare wereld en gaan over de gevolgen van uitzichtloze eenzaamheid en armoede. Je ziet het dagelijks in de krant. Als je met deze dingen te maken krijgt zoek je daar, op wat voor manier dan ook, een uitweg in.

Voor dit album ben ik de diepte in gegaan en schreef dingen over licht & donker, over mijn eigen "Ealiest Light". Daar horen ook mijn vroegste muzikale herinneringen bij, en dan heb ik het niet over de vogeltjes die ik hoorde als klein kind, maar over de muziek van Cat Stevens of JJ Cale en Bob Dylan. Deze muziek ging diep toen ik deze voor het eerst als jochie hoorde."

Concert
CD Presentatie concert op 22 April 2007 in de tuin van Lunchroom Markant te St Anthonis.
Entee gratis, in de middag geven Paul en Violist Peter van de Bos verschillende concerten

De muzikanten op de CD zijn:
Herman Verheijen: Fluiten en Melodica
Peter v. d. Bos: Viool
Paul Vens: Zang, Gitaar, Piano

Muziek, Boeken en Schilderijen zijn te bestellen op www.paulvens.nl en in de Nieuwetijdswinkels.





Ingezonden persbericht