KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

14-4-2007

Mis(s) Nederland gaat zeilen op Open Dag Sloterplas!

22 April aanstaande is het van 12 tot 17 uur feest op de Sloterplas in Amsterdam. Allerlei watersportactiviteiten zijn er te zien en zelf te beleven.

Een van de hoogtepunten is zonder twijfel de komst van Roos
Pommenschenkel, die als vrouw met een handicap een paar rondjes zal zeilen in een van de boten van Sailability Nederland. Roos zal om ca. 14.00 uur het water op gaan.

Roos is de winnares van de eerste Mis(s) verkiezingen ter wereld in 2006. Zij is dus Mis(s) Nederland en tevens Ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Ze bewijst elke dag dat mensen met een beperking
gelijkwaardig zijn aan iedere andere burger. Dat gaat ze dit keer op het water laten zien.

Sailability Nederland is onderdeel van Sailability World. Een
organisatie die ten doel heeft mensen van alle leeftijden met een lichamelijke of verstandelijke handicap zelfstandig te laten zeilen. Sailability organiseert zeildagen op Loosdrecht en begint dit jaar op de Sloterplas. De deelname aan de Open Dag markeert de start van de Sailability zeildagen in Amsterdam.

Ieder mens, vrouw of man, oud of jong, is welkom op de Sloterplas en meer dan welkom om in een van de boten een rondje te zeilen. Met of zonder begeleiding. De Sailability vrijwilligers helpen bij het in- en uitstappen, ze installeren de technische hulpmiddelen en zorgen voor een comfortabele zit in de boot.

De deelname aan de Open Dag is gratis. Aanmelden kan, maar is niet noodzakelijk. Contactpersoon is Wilma van den Broek. Bel 053 430 0344 of mail: info@sailability.nl.
Watersportcentrum Sloterplas vindt u op de Christoffel Plantijngracht 4 in Amsterdam, 020 617 5839.

Het initiatief is ontstaan vanuit de samenwerking met Sport en Recreatie van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van de gemeente Amsterdam en het Watersportcentrum Sloterplas.

Ook u bent uiteraard van harte welkom om te komen zien wat zelfstandig zeilen voor mensen met een handicap betekent. Gelukkige gezichten!

Internetadres: www.sailability.nl
E-mailadres:info@sailability.nl