Gemeente Leiden
Let op! Embargo tot zondag 22 april 17.00 uur

Koninklijke onderscheiding voor dirigent mevrouw Postma

Mevrouw A.,H.Postma-Bosch, dirigent van het Klein gemengd koor Vocalei, is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Met een speciaal concert in de Lokhorstkerk neemt mevrouw Postma komende zondag afscheid van haar koor (aanvang concert 14.30 uur) en herdenkt ze het feit dat zij 25 jaar als dirigent in Leiden actief is.

Mevrouw Postma - apotheker van professie - begon haar carrière in het begin van de jaren 70 als dirigent van een dameskoor in Haren, Groningen. Toen zij met haar man naar Delft verhuisde werd zij daar opnieuw dirigent, zowel van een kerkkoor als en van een koor voor ouderen.
Na haar verhuizing naar Leiden werd ze gevraagd leiding te gaan geven aan het dameskoor Leicanta. Na enkele jaren werd dit koor omgevormd tot het Klein gemengd koor Vocalei.
Mevrouw Postma is nu 25 jaar als dirigent actief in Leiden. Zij werkt met Vocalei zonder bestuur en heeft in de afgelopen jaar vrijwel alles zelf geregeld. Zij is de spil geworden waar in Vocalei alles om draait.

Vorig jaar heeft zij met haar koor in de Petruskerk nog een indrukwekkende uitvoering gegeven van het requiem van Fauré.

Burgemeester Lenferink zal mevrouw Postma de onderscheiding opspelden na afloop van het jubileum- en afscheidsconcert in de Lokhorstkerk op zondag 22 april a.s.
Geschat tijdstip van uitreiking: 16.45 uur.
Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 , Leiden

Nadere informatie:
Hein van Woerden, Externe Betrekkingen en Kabinet, gemeente Leiden
Telefoon: 071 - 5165057

---- --