Gemeente Ede

Nummer 69 / Ede, 19 april 2007

Burgemeester Robbertsen reikt koninklijke onderscheidingen uit A. Hol uit Harskamp en G.D. van Kruistum uit Otterlo Lid in Orde van Oranje-Nassau

De heren A. Hol (59) uit Harskamp en G.D. van Kruistum (63) uit Otterlo zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede heeft hen zaterdag 21 april 2007 de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding.

Zij ontvingen de onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor muziekvereniging Excelsior Harskamp en omdat zij beiden 50 jaar lid zijn van de vereniging. De uitreiking vond plaats tijdens het voorjaarsconcert van Excelsior Harskamp in De Nieuwe Spil in Harskamp.

De heer Hol heeft diverse bestuursfuncties bekleed. Op dit moment is hij voorzitter van Excelsior Harskamp. Daarnaast is en was hij als vrijwilliger betrokken bij andere activiteiten. Zo verzorgt hij de archivering en het onderhoud van de instrumenten. Ook was hij marsleider en lid van de muziekcommissie. En hij heeft jarenlang muziekles gegeven aan de jeugd.
De heer Hol is vanaf 1987 contactpersoon namens Excelsior bij de Edese Federatie van Muziekverenigingen en bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekgezelschappen.
Hij zette zich mede in voor het verkrijgen van de voormalige militaire bioscoop in Harskamp als nieuw verenigingsgebouw van Excelsior Harskamp.

De heer Van Kruistum heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor Excelsior. Van 1986 tot 1996 gaf hij als jeugdleider van beginnende muzikanten een avond in de week muziekles. Al ruim 35 jaar bouwt hij decors, kramen voor bazaars en prijzenkasten. Hij is de technische man van het nieuwe verenigingsgebouw.
Sinds 2000 is de heer van Kruistum afgevaardigde namens Excelsior in het algemeen bestuur van Stichting Dorpscentrum De Nieuwe Spil. Verder was hij 21 jaar vrijwilliger bij de brandweersecties Harskamp en Otterlo van de gemeentelijke brandweer in Ede. Sinds 1998 is hij, als inwoner van Otterlo, ook lid van muziekvereniging OBK Otterlo.
---