Provincie Limburg

Provinciale erepenning voor de heer mr. P.A.F.W. Elverding

Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft op 21 april 2007 de provinciale erepenning overhandigd aan de heer mr. P.A.F.W. Elverding, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V.

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de heer Elverding deze erepenning toe te kennen uit waardering voor zijn zeer belangrijke bijdragen aan de innovatie van de industrie in de provincie Limburg.

De heer Elverding is sinds 1985 voor DSM werkzaam, vanaf 1995 als lid van de raad van bestuur en vanaf 1999 in de functie van voorzitter. Onder zijn leiding heeft het chemieconcern op vele fronten grote veranderingen ondergaan. De petrochemische industrie werd afgestoten en een innovatieve koers ingezet op het gebied van medische technologie, biomaterialen en life sciences. Deze tijdige omschakeling naar nieuwe en vernieuwende industrieën is van cruciaal belang voor het voortbestaan van het bedrijf, maar eveneens voor de werkgelegenheid in Limburg, Nederland en elders in de wereld. Ook op Europees en mondiaal verband heeft de heer Elverding zich vele jaren ingezet voor de chemische industrie.

De heer Elverding is naast zijn beroepsmatige inzet onder meer actief (geweest) als - Lid van de Raad van Toezicht van de Samenwerkende Revalidatiecentra Limburg (1993-2005);

- Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht (1997-heden);

- Lid van de Raad van Toezicht Transnationale Universiteit Maastricht (1997-heden);

- Lid en aansluitend voorzitter van de Raad van Commissarissen Océ NV (2006-heden).

20-4-2007 15:55