Persberichten Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht, 22-04-2007

Rijden zonder rijbewijs

MAARSSEN- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij reed op een motorscooter zonder rijbewijs . Omstreeks 17.30 uur reed een 21-jarige man uit Maarssen met zijn motorscooter langs het politiebureau aan het Bisonspoor. De agent herkende de bestuurder als zijnde een 20-jarige man uit Maarssen. De agent raakte de motorscooter kwijt en is direct naar het adres van de man gereden. Hij was echter niet thuis.

Niet veel later kwam de 21-jarige man naar het bureau om te vragen wat er aan de hand was. De man kreeg te horen dat hij een bekeuring zou krijgen voor het onverzekerd rijden en het rijden zonder rijbewijs. Op dat moment bedreigde de man de agent en werd aangehouden. De man verzette zich echter hevig en rende hard het bureau uit. Een achtervolging te voet werd ingezet. De agent kreeg de man weet te pakken en verzette zich hevig. Ook vrienden van de man begonnen zich met de situatie te bemoeien. De agent zag zich genoodzaakt om peperspray te gebruiken. De man kon uiteindelijk worden ingesloten voor verhoor.

Botendieven

TIENHOVEN- Op vrijdagmiddag werden twee botendieven aangehouden. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk een boot zou worden gestolen aan de Nieuweweg. Agenten troffen hier twee mannen aan in de leeftijd van 25 en 31 jaar uit Utrecht en De Bilt. Zij waren bezig met en buitenboordmotor en hadden een onduidelijk verhaal. Het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Spuiters aangehouden

MAARSSEN- Op zaterdagavond werden drie personen aangehouden nadat ze de geluidswal hadden bespoten met verf aan de Rijksweg A2. Agenten zagen de jongeren, 15 en 16 jaar oud uit Maarssen, omstreeks 15.00 uur op de Zwanenkamp en zij werden aangehouden. De jongeren hadden tassen vol met spuitbussen bij zich.

Bij de politie waren in de loop van zaterdag ongeveer 10 aangiften van het bekladden van autos met verf op de Zwanenkamp. Dit had plaatsgevonden in de nacht vrijdag op zaterdag. Voorlopig onderzoek wijst uit dat de aangehouden jongens hier niet voor verantwoordelijk zijn.

Van de weg

BREUKELEN- Op vrijdagavond raakte een automobilist gewond na een aanrijding. Omstreeks 22.50 uur reed een automobilist (geg.nog onbekend) over de afrit Breukelen van de Rijksweg A2. De man raakte van de weg en botste tegen een aantal betonnen blokken. De man raakte gewond en de brandweer moest het dak van de auto verwijderen en hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van aanrijding is nog onbekend.