Gemeente Hengelo

Hondenbezitters opgelet!

Hondenbezitters zijn verplicht om bij het uitlaten poepzakjes en/of poepschepjes bij zich te dragen en de hondenpoep onmiddellijk op te ruimen. In heel Hengelo wordt hier vanaf maandag 23 april extra toezicht op gehouden door controleurs van de gemeente. Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden riskeren een boete van minimaal 50,- euro.

Voorzieningen

Hondenpoep is een van de grootste ergernissen van vele Hengeloërs. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken zijn er de afgelopen jaren 250 hondenuitlaatvoorzieningen verspreid over de stad gerealiseerd. De spreiding van de voorzieningen is er op gericht dat er altijd een voorziening dicht in de buurt is. De voorzieningen worden regelmatig schoongemaakt. Daarnaast kunnen hondenbezitters op verschillende plekken gratis poepzakjes, -schepjes en grijpertjes ophalen.

Stijgende lijn

De investeringen van de afgelopen jaren hebben effect: in 2006 werd maar liefst 20% meer poep uit de voorzieningen verwijderd dan in 2005, terwijl het aantal honden gelijk is gebleven. De gemeente Hengelo is zeer tevreden over alle Hengelose hondenbezitters die hieraan hebben bijgedragen! Door extra controles wil de gemeente Hengelo de hondenbezitters scherp houden, zodat de stijgende lijn de komende jaren voortgezet wordt.