BKB Campagnebende bezoekt Front National en Communisten

22.04.2007 / 10:30 / Rubriek: Buitenland / Organisatie: Booij, klusman en van bruggen

Booij, klusman en van bruggen

BKB Campagnebende (www.bkbinfrankrijk.nl) bezoekt Front National en Communisten 'Les extremes se touchent!'

Nu naar de verkiezingsavonden Royal en Sarkozy
Vandaag kiest Frankrijk haar nieuwe president. Althans, ze doen een eerste poging.

Daarmee nadert ook de BKB Campagnebende zijn apotheose. En zut alors, wat werd er al veel ontmoet, gesproken en gezien. Frans Timmermans zwaaide de Bende donderdagochtend uit, met een scherpe analyse van de inzet van de verkiezingen. Europarlementariër Edith Mastenbroek verklaarde de liefde aan Ségolène Royal en Institut Nèerlandais-directeur Rudi Wester uitte haar zorg over het gebrek aan Franse slagvaardigheid: 'Het is niet voor niets dat ze hier altijd revoluties nodig hebben om echte veranderingen te bewerkstelligen.'

Donderdagavond wist de Campagnebende al door te dringen tot de War Room van Le Pens Front National in Lille, vrijdag interviewden ze de communiste Marie-George Buffet. Waarmee de eerste uitdaging - haal een presidentskandidaat voor de camera - al op dag twee werd volbracht. Zaterdag werden de waarschuwingen aan journalisten om de Parijse banlieues te mijden getrotseerd en bezochten zij ACLEFEU ('Stop de Fik'), de jongerenorganisatie die zich sterk maakt voor de bewoners van de verpauperde Franse voorsteden.

Voor vanavond zijn uitnodigingen ontvangen voor de verkiezingsavonden van zowel Sarkozy als Royal, waarmee goede hoop bestaat dat de Bende-leden ook hen voor de lens van de camera weten te krijgen. Waarschijnlijker is echter dat dit 's ochtends al gebeurt, als de campagnebende kwartier gaat maken bij de stembureaus van de belangrijkste Parijse kandidaten. Op de drukbezochte Campagnebende-weblog - www.bkbinfrankrijk.nl - staan alvast video's, foto's verslagen en achtergronden van de Campagnebende-avonturen tot dusver.

De BKB Academie bestaat sinds 2000 en is bedoeld om jong talent te laten delen in de kennis en het netwerk van het bureau BKB, www.bkb.nl. Ieder jaar selecteert BKB ongeveer vijfentwintig deelnemers. BKB Academici zijn vrijzinnig en betrokken, kritisch en creatief. De cursus duurt 1 jaar en heeft een breed programma. Een vast onderdeel is een buitenlandse excursie naar een verkiezingscampagne in de praktijk.

Noot,