Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 22-04-2007

Geslagen

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij een portier had geslagen. Omstreeks 00.50 uur sprak een portier van een gelegenheid aan de Voorstraat een 23-jarige man uit IJsselstein aan op zijn onjuiste gedrag van vorige week. De man gaf hierop de portier een duw en een klap. Hij werd direct aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsen dieven aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagmiddag werden twee fietsendieven aangehouden. Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen fietsen aan het openbreken waren aan de Erfstede. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen twee mannen, 20 en 21 uit IJsselstein, voorovergebogen aan. Bij het zien van de agenten renden de mannen hard weg. Na een achtervolging konden ze in de kraag worden gevat. Zij bleken twee fietsen te hebben gestolen. De dieven zijn ingesloten voor verhoor.

Tegen lantaarnpaal

LOPIK- Op vrijdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Omstreeks 06.50 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist tegen een lantaarnpaal was aangereden op de M.A. Reinaldaweg. De auto en de lantaarnpaal raakte behoorlijk beschadigd. De man liet zijn auto vervolgens overbrengen naar een takelbedrijf waar de politie de 18-jarige man uit Lopik en zijn auto aantrof. De man werd aangehouden voor het doorrijden na aanrijding.

Seinen

HOUTEN- Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Omstreeks 23.45 uur werd de 56-jarige man gezien op de Dorpsstraat. De man was druk aan het seinen met zijn grote licht en de agenten kregen het gevoel dat hij iets wilde vragen. De man werd aangesproken en de agenten roken een behoorlijke alcohollucht. Op het bureau blies hij 760 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Aangereden

IJSSELSTEIN- Op zaterdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 16.00 uur reed een 83-jarige man uit IJsselstein op zijn fiets over het Willem van Oranjeplein. Vermoedelijk zag een 32-jarige automobiliste de man op de rotonde te laat en hij werd aangereden. De man liep enkele schaafwonden op en mogelijk inwendig letsel en werd vervoerd naar het ziekenhuis.