Persberichten Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 22-04-2007

Fietsendief aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zaterdagmiddag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 16.00 uur kregen agenten de melding dat een 26-jarige man uit Epe met een fiets aan het slepen was op de Westdijk. Agenten gingen direct ter plaatse en grepen de man in zijn kraag. De man bekende de fiets te hebben gestolen en werd ingesloten voor verhoor.

Erg dronken op de fiets

BAARN- Op zondagochtend werden twee erg dronken pubers van de weg gehaald. Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat jeugd overlast veroorzaakte op de Wijkamplaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen een aantal jongeren aan. Twee jongeren fietsten al slingerend weg en hadden de hele rijbaan nodig. Zij werden aangehouden en op het bureau moesten zij blazen. De jongens, 17-jaar uit Baarn, bliezen 710 en 770 ug/l. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Toch gepakt

BAARN- Op zaterdagochtend werd een automobilist toch nog gepakt. Omstreeks 03.50 uur zagen agenten een auto rijden over de Nieuw Baarnstraat. De agenten wilden de auto een stopteken geven maar de bestuurder reed hard weg. Dit ging zo hard dat de agenten de auto uit het zicht verloren. Op de J.F. Kennedylaan zagen de agenten de auto met gedoofde lichten rijden. De bestuurder parkeerde zijn auto en de inzittenden doken naar beneden. De bestuurder, 26-jaar uit Baarn, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek te hebben gedronken en blies 560 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.