Persbericht Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 22-04-2007

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 april heeft de politie een 59-jarige vrouw uit Beusichem aangehouden wegens rijden onder invloed.

Rond 02.05 uur zagen agenten de auto vanuit de Voorveldselaan richting de Biltse Rading rijden. Na de auto aan de kant gezet te hebben voor controle bleek de bestuurster te veel gedronken te hebben gedronken. Ook haar bijrijder, een 62-jarige man uit Beusichem, mocht blazen om te zien of hij de auto nog mocht besturen. Dit was niet het geval en de man werd uitdrukkelijk verzocht niet te rijden terwijl de vrouw over werd gebracht naar het bureau.

Op het bureau blies de vrouw 745 ug/l, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd. Een uur later mocht de vrouw naar huis. Buiten zagen agenten dat zij werd opgehaald met een auto die bestuurd werd door haar 62-jarige bijrijder. Hij mocht op het bureau direct blazen en hij blies 615 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beiden zijn met een taxi naar huis gegaan.

Vernieling

UTRECHT In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 april werden twee mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van autos.

Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie een melding dat er op de Adriaan van Ostadelaan twee mannen over geparkeerde autos aan het lopen waren. Ter plaatse konden getuigen de mannen, 19 en 21 jaar uit Utrecht, aanwijzen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar ze ingesloten zijn voor verder verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op zaterdag 21 april werd er tussen 17.00 uur en 01.00 uur een grootscheepse alcoholcontrole uitgevoerd aan de Nijenoord en het Oppenheimplein. Hierbij werden in totaal 862 blaastesten afgenomen, waarvan bij 5 automobilisten bleek dat ze te veel hadden gedronken. Eén blies 420 ug/l als beginnend bestuurder, waarop het rijbewijs werd ingevorderd.

Heling

UTRECHT In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april zijn 3 verdachten aangehouden op verdenking van heling.

Omstreeks 03.20 werd door cameratoezicht gezien dat een 37-jarige man uit Utrecht, een fiets probeerde te kopen van/verkopen aan twee mannen van 20 en 24 jaar uit Tilburg en Rotterdam. Agenten werden hierop gezonden naar het Smakkelaarsveld, waar zij de drie verdachten aantroffen met twee fietsen. De drie mannen zijn overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april zijn 4 verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en één verdachte omdat hij nog geldboetes had openstaan.

Omstreeks 03.50 kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Neude. Ter plaatse bleek dat de vechtende groep al uit elkaar was gegaan, waarvan een aantal richting de Bakkersstraat. Daar troffen agenten twee mannen van 21 en 33 jaar uit Haarlem aan die bij de vechtpartij betrokken waren. Even later liepen een 20 en 26-jarige man, beiden uit Utrecht, ook door de Bakkersstraat. De mannen hadden zichtbaar letsel aan het hoofd en de 20-jarige man wensten aangifte te doen tegen de Haarlemers. Omdat niet duidelijk kon worden wie er wat had gedaan zijn alle vier de mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Een vijfde man, die gecontroleerd werd op de Neude wegens betrokkenheid bij de vechtpartij, bleek nog meerdere geldboetes open te hebben staan. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Diefstal

UTRECHT In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april hebben agenten drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding dat aan het Vechtplantsoen door drie jongens gerommeld zou worden aan een scooter. Ter plaatsen troffen agenten een 19-jarige Schiedammer en een 17-jarige jongen uit Utrecht aan met een scooter die eerder die week gestolen bleek te zijn. Hierop werden de twee aangehouden. De derde jongen, een 17-jarige Utrechter, kon even later ook worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau, de politie neemt de zaak in onderzoek.

Diefstal

UTRECHT - Op vrijdagavond 20 april hebben agenten na een achtervolging een 16-jarige Utrechter aan kunnen houden op verdenking van diefstal van een motorfiets.

Rond 23.25 uur zagen agenten op de Amathistweg twee personen zonder helm op een motorfiets rijden. Agenten konden de personen volgen tot de Ridderlaan, waar de motorfiets werd neergegooid en beiden jongens het op een rennen zetten. Eén van de jongens, een 16-jarige Utrechter, kon worden aangehouden op het Ridderplantsoen. De motorfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn en is in beslag genomen. De jongen is ingesloten voor verder verhoor.

Bedrieging

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie een 51-jarige Utrechter aangehouden nadat hij een 29-jarige man had bedreigd met een krik. De man bleek ook te veel gedronken te hebben en met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden.

Rond 16.10 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging op de Tigrisdreef. Daar troffen agenten de 29-jarige man aan die bedreigd was door de verdachte. De man reed op de Hanoidreef toen de verdachte met een ruime bocht vanuit de tegenovergestelde richting kwam. Hierop werd de verdachte kwaad, zette zijn auto stil en schold de 29-jarige man uit. Om zijn woorden kracht bij te zetten haalde hij een krik uit zijn kofferbak. De 29-jarige man deed hierna zijn portieren op slot en ging er vandoor.

Even later konden agenten de verdachte, een 51-jarige man uit Utrecht, staande houden op de Nigerdreef. Hier bleek uit dat hij te veel gedronken had en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man is overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond 20 april werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige man uit Utrecht bezig was een fiets te stelen aan het Moreelsepark. Agenten gingen direct ter plaatse en de man had het kapotte slot nog in zijn hand. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 19.10 uur werd er ingebroken in een auto aan de Kanaalweg. De auto eigenaar kreeg van getuigen een goed signalement door en ging direct op zoek. In de omgeving werd een 14-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden door de eigenaar en een getuige. Dit jonge crimineeltje werd overgedragen aan de politie. Hij had de telefoon nog in zijn bezit en had al vliegensvlug de simkaart vervangen. De jongen is ingesloten voor verhoor.