Persberichten Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 22-04-2007

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Omstreeks 03.50 uur werd de 27-jarige man gezien op de Bunschoterstraat. De man had de hele rijbaan nodig en reed zonder verlichting. Hij werd gecontroleerd en hij rook naar alcohol en moest mee naar het bureau. De man weigerde dit en moest met gepast geweld uit zijn auto worden gehaald. Op het bureau blies hij 810 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met dodelijk slachtoffer

WOUDENBERG- Op zaterdagavond vond er een ernstig verkeersongeval plaats waarbij een dodelijk slachtoffer viel. Omstreeks 21.55 uur reed een 35-jarige automobiliste uit Almere over de Geeresteinselaan. Naast haar zat een 30-jarige man eveneens uit Almere. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste tegen een boom. Beide personen raakten gewond en kwamen vast te zitten in het voertuig en moesten door de brandweer worden losgemaakt. De twee slachtoffers werden vervoerd naar het ziekenhuis waar de 30-jarige man later overleed aan zijn verwondingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gesloten verklaring

WOUDENBERG- Na veel overlastmeldingen uit de buurt werd op vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Woudenbergseweg.(Parallelweg)

Hier kregen 21 automobilist een bekeuring omdat zij geen bestemmingsverkeer waren en de weg gebruikten als sluiproute.

Te Koop

LEUSDEN- Op zaterdagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze met een bord TE KOOP aan het zeulen waren. Agenten zagen twee jongen van 16 en 17 jaar lopen over de Groenhouten noord. De Leusdenaren droegen het bord bij zich en konden mee naar het bureau. Hier kregen ze een bekeuring voor baldadigheid.

Vernieling

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er vernielingen werden gepleegd in de omgeving van de Aristotelesstraat. Agenten troffen ter plaatse twee jongens van 14 en 17 aan. Na onderzoek bleek dat de Amersfoorters hadden staan springen op een auto. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gebroken polsen

AMERSFOORT- Op vrijdagavond raakte een motorrijder gewond. Omstreeks 19.45 uur reed een 23-jarige man uit Woudenberg over de Rijksweg A 28. Door onbekende oorzaak kwam de man ten val en kwam tegen de vangrail. Hierbij brak hij beide polsen en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Op dievenpad

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werden twee vermoedelijke fietsendieven aangehouden. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een verdacht busje rondreed in de omgeving van het Piet Mondriaanplein. Agenten gingen ter plaatse en troffen het busje aan met hierin twee inzittenden. Achterin lagen twee fietsen die nog op slot stonden. De mannen, 32 en 42 jaar uit Utrecht en Breukelen, hadden een onduidelijk verhaal en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.



Laatst gewijzigd 22-04-2007 9:16