Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 22 april 2007
Opmerkingen ( geen

Hoensbroek: Dronken man mishandelt hond

Zaterdagavond rond 18:15 uur heeft een 40-jarige man uit Heerlen een hond zwaar mishandeld. Dankzij alerte reacties van getuigen werd de politie snel gealarmeerd en kon zij vlug ter plaatse zijn. De hond is zwaar gewond en wordt behandeld aan zijn verwondingen.

De dronken verdachte heeft het dier geslagen, getrapt, gebeten en zelfs door de lucht gegooid. Mensen die dit zagen hebben alert gereageerd en direct de politie gebeld. Deze was daardoor snel ter plaatse en kon de man aanhouden. Onduidelijk is nog of de verdachte eigenaar is van de hond, de politie is dit nog aan het onderzoeken.

Kerkrade: Twee verdachten inbraak supermarkt aangehouden

Zaterdagnacht vond er rond 03:00 uur een inbraak plaats in een supermarkt gelegen aan de St. Pieterstraat in Kerkrade. Dankzij een getuigenverklaring konden de verdachten snel aangehouden worden.

Twee verdachten verschaften zich toegang tot de winkel door een gedeelte van een deur te vernielen. Dankzij een getuigenverklaring werd er een duidelijk signalement van de twee verdachten doorgegeven. Hierdoor kon de politie enkele minuten later de twee verdachten aanhouden. Het betreft een 17-jarige man uit Urmond en een 39-jarige man uit Kerkrade.

Sittard: Twee brandstichtingen binnen drie uur in hetzelfde pand

Vrijdagavond zijn er in zeer korte tijd twee brandstichtingen geweest in een slooppand gelegen aan de Rijksweg- Zuid in Sittard.

De eerste brandstichting vond plaats rond 20:30 uur en de brand was rond 22:00 uur onder controle. Uit onderzoek bleek dat er duidelijk sprake was van brandstichting. Getuigen hebben enkele jongens zien wegrennen richting het klooster en er zouden een aantal jongens richting de brug naar Sanderbout gerend zijn.
Omstreeks 23:30 uur werd de brandweer wederom gealarmeerd voor een brand in hetzelfde pand, maar dit keer op een andere plaats in het gebouw. De politie gaat vooralsnog uit van brandstichting, aangezien getuigen mensen hebben zien wegrennen uit de richting van de brandende auto's. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden op 0900- 88 44 (lokaal tarief).

Hoensbroek: Dronken vrouw betrokken bij verkeersongeval

Zaterdagochtend rond 05:00 uur vond er een aanrijding plaats op de Gouverneur Baron van Hovelplein in Hoensbroek. Hierbij waren drie auto's betrokken, die allemaal beschadigd waren. De inzittenden van de auto's bleven ongedeerd.

Bij aankomst van de politie bleek één bestuurster 1,75 pro mille alcohol in haar bloed te hebben. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

---- --