Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt inbraken en diefstal auto

Datum: 22-04-2007
Tijd bericht: 12:01
Plaats: Tungelroy

De politie onderzoekt twee inbraken die in de nacht van zaterdag op zondag zijn gepleegd in de Tungeler Dorpsstraat. Uit een van de woningen werd niets gestolen. Bij de andere woning namen de inbreker(s) een lichtblauwe Volkswagen Golf mee die op de oprit stond. De bewoners ontdekten even voor vijf uur dat er werd ingebroken. Toen ze naar beneden gingen zagen ze nog net dat de inbreker(s) er met de Volkswagen vandoor gingen. De inbrekers zijn vermoedelijk binnen gekomen door de cilinders van de sloten te vernielen.

Probeer inbraken te voorkomen
De politie biedt op haar internetsite een inbraakpreventietest aan die bedoeld is om burgers bewust te maken van inbraakgevoelige locaties in en om het huis. Wanneer de inbraakpreventietest online wordt ingevuld krijgt men na elke vraag enkele tips en aandachtspunten met betrekking tot inbraakpreventie. Na het afronden van de test volgt een waardering over de inbraakveiligheid van de woning.

De politie hoopt met deze interactieve test de burger bewust te maken van, de vaak simpele, maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op inbraak drastisch te verminderen.

De politie besteedt echter niet alleen aandacht aan inbraakpreventie door middel van een test. Ook geeft de website handige tips om inbraken te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens afwezigheid door vakantie. Zo is er in het bijzonder aandacht voor sociale controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de gratis te downloaden registratiekaart waarmee kostbare bezittingen geregistreerd kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.politielimburgnoord.nl