Digitale Gemeente Houten

Concert blokfluitensembles

zondag 22 april 2007 - Bron: Peter Knollema

Luid en helder klonken vrijdagavond 16 blokfluiten vanuit de Grote Geer. Het blokfluitensemble 'Houtijn' en het jeugdensemble 'la Mariposa' (beiden van het Houtens Muziek Collectief) gaven een concert onder leiding van Katrien Haije. In een gevarieerd programma speelden beide ensembles alleen, maar ook veel samen.

Voor de pauze verraste 'Houtijn' het opgekomen publiek op een aantal delen uit de 'Suite la Lyra' van G.Ph.Telemann, dat gespeeld werd op blokfluiten in grootte variend van sopraan tot grootbas en subbas. Het samen gespeelde 'Resurrecion del Angel No Quiro otro' van A.Piazzolla klonk overtuigend en toonde dat een grotere groep met een diversiteit aan instumenten tot leuke muziek leidt. Het jeugdensemble 'la Mariposa' viel na de pauze op met enkele impressies uit New York van A.Rosenheck, met frisse hedendaagse muziek. Een leuke avond in een uitstekende
omgeving.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).