Rode Kruis Belgie


Rode Kruis geeft startschot jaarlijkse stickerverkoop op vrijwilligersdag in Zoo van Antwerpen

Vandaag zakten tienduizend Rode Kruisvrijwilligers af naar Antwerpen voor het vrijwilligersfeest van Rode Kruis-Vlaanderen. Het Rode Kruis dankte zo al zijn vrijwilligers en hun familieleden voor hun inzet. Tegelijkertijd werd het startschot gegeven voor de jaarlijkse stickerverkoop, die dit jaar loopt van 26 april tot en met 10 mei.

Primeur voor deze 14-daagse is de afbeelding op de stickers. Voor het eerst in 25 jaar heeft het Rode Kruis geen stripfiguur of Bekende Vlaming op de sticker gezet. De vrijwilligers staan deze keer écht centraal, en wel in tweevoud. Twee stickers tonen zowel vrouwelijke als mannelijke Rode Kruisvrijwilligers. Zij zijn immers de superhelden van elke dag, die zich belangeloos inzetten voor de medemens. Zij staan paraat. Altijd, overal.

De stickerverkoop start op donderdag 26 april om 15 uur en is de belangrijkste inkomstenbron voor de 263 plaatselijke Rode Kruisafdelingen. Een sticker kost vijf euro. De opbrengst van de stickerverkoop gaat naar de aankoop van materiaal, bijvoorbeeld voor de hulpverlening bij rampen en voor de eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden. De Rode Kruisvrijwilligers werken gratis maar krijgen een uitgebreide opleiding en regelmatig bijscholingen. Ook deze opleidingen kosten handenvol geld.

Het Rode Kruis telt 14.000 vrijwilligers in Vlaanderen. Naast dringende hulp verlenen, zetten zij sociale activiteiten op voor kwetsbaren, delen zij boeken uit aan patiënten in ziekenhuizen, leren zij jong en oud eerste hulp verlenen, verblijden zij eenzamen en bejaarden met een bezoek enz. Wat er ook gebeurt, zij staan paraat. Altijd, overal.

www.rodekruis.be

Antwerpen, 22 april 2007