Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt grafschennis

Tiel, 22-04-2007 o Zaterdag kwam bij de politie een melding binnen dat vernielingen waren aangericht op de begraafplaats aan de Papesteeg in Tiel. Bij onderzoek ter plaatse bleek het om zeker 25 graven te gaan waarvan de grafstenen waren besmeurd, de ornamenten waren vernield en lampjes kapot waren gemaakt.

De politie neemt deze zaak hoog op en is direct met een onderzoek begonnen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Vrijdag meldde zich een getuige die vertelde dat op de begraafplaats al enkele dagen kinderen van rond de 8 jaar oud waren gezien. De kinderen liepen daar met stokken en ijzeren staven. De politie heeft toen geen kinderen meer aangetroffen. Het is niet zeker of de kinderen iets met de vernielingen te maken hebben.

Getuigenoproep

De politie stelt alles in het werk om de daders van deze vernielingen zo snel mogelijk aan te houden. Daarom is het politieteam Tiel op zoek naar eventuele getuigen.
Mensen die iets van de vernielingen hebben gezien of op een andere manier informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met het team Tiel op telefoonnummer 0900 8844.
Eventueel kan ook anoniem melding worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.
(03)