Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na steken cafébezoeker

Publicatiedatum: 22-4-2007 13:05:31

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Arnhemmer opgepakt die ervan verdacht wordt een cafébezoeker te gestoken met een schaar. Het slachtoffer, een 31-jarige plaatsgenoot van de verdachte, raakte bij het voorval lichtgewond.

De 25-jarige Arnhemmer zou rond kwart over één een café in de Arnhemse binnenstad zijn binnengelopen en het slachtoffer zonder aanleiding hebben aangevallen. Andere cafébezoekers grepen daarbij in en ontzetten het slachtoffer. De Arnhemmer sloeg vervolgens op de vlucht maar werd daarbij door de cafébezoeker achternagezeten. Op de Kleine Oord kon de man door de gewaarschuwde politie worden ingerekend. De Arnhemmer, die een verwarde indruk maakte, is ingesloten. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen en heeft aangifte gedaan.
(07-063083)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gaat agenten te lijf met hakmes

Publicatiedatum: 22-4-2007 13:04:33

ARNHEM Een 43-jarige Arnhemse is vrijdag door de politie aangehouden nadat ze agenten te lijf was gegaan met een hakmes. De vrouw raakte daarbij zelf gewond nadat ze gebeten was door een politiehond. De agenten waren ongedeerd gebleven.

Door buurtbewoners van de Vogelwijk was rond tien uur gemeld dat de vrouw met een mes over straat zou lopen. Ook zou een auto van een van de buurtbewoners zijn vernield. Toen agenten bij de Arnhemse aan de deur gingen kwam de vrouw door de gang op de agenten afrennen met een hakmes. Daarop zagen de agenten zich genoodzaakt zich met pepperspray te verweren en terug te trekken. Vervolgens werd met een politiehond naar binnen gegaan. Daarop zou de vrouw met het hakmes hebben ingeslagen op de hond. De vrouw werd daarbij door de hond gebeten. Vervolgens lukte het de Arnhemse te ontwapenen en aan te houden. De vrouw is vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. De politiehond bleek ongedeerd. Wat de aanleiding was tot het gedrag van de vrouw is nog onbekend. Volgens de politie maakte de Arnhemse een verwarde indruk.
(07-062556)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie stuit op hennepkwekerijen in drie woningen
Publicatiedatum: 22-4-2007 13:03:56

ARNHEM - In drie woningen in Arnhem is de politie vrijdag gestuit op hennepkwekerijen. In één geval werd een verdachte aan gehouden, het gaat om een 35-jarige Arnhemmer. In de overige gevallen werden nog geen aanhoudingen verricht en is de politie nog op zoek naar de verantwoordelijken. Bij de ontmantelingen werden in totaal 1163 hennepplanten in beslag genomen.

In de woning van de 35-jarige Arnhemmer in de wijk Elderveld werden 249 hennepplanten aangetroffen. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De hennepkwekerij was ontdekt door een deurwaarder die vervolgens de politie inschakelde. De overige kwekerijen werden aangetroffen in woningen in de wijken Sint Marten en Malburgen-Oost. De kwekerij in Sint Marten was bij de politie gemeld via Meld Misdaad Anoniem. De kwekerij in Malburgen kwam aan het licht na een melding van wateroverlast.
(07-061202 / 062293 / 062492)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na brandje tijdens strijken

Publicatiedatum: 22-4-2007 13:02:46

ARNHEM - Een 75-jarige bewoonster van de wijk Vredenburg in Arnhem is zaterdagochtend gewond geraakt bij een brandje in haar woning. De vrouw had tijdens het strijken van de was een vlek ontdekt en gooide er wasbenzine op. Daardoor ontstond een steekvlam waarna de Arnhemse verwondingen opliep. Daarop ontstond ook brand in de woonkamer. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. De Arnhemse is naar het ziekenhuis gebracht. Haar 75-jarige echtgenoot werd voor controle eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. De woonkamer van het echtpaar brandde geheel uit.
(07-062765)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mislukte straatroven, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 22-4-2007 13:01:53

ARNHEM - Bij twee straatroven in de Arnhemse wijk Vredenburg, afgelopen zaterdagavond, hebben de daders het zonder buit moeten stellen. In beide gevallen bleek er sprake van getuigen waardoor de belagers er vandoor gingen. De straatroven vonden vrijwel gelijktijdig plaats op het Schepen van Allerpad en de Slochterenweg tussen half elf en elf uur. De politie heeft nog geen contact gehad met de getuigen.

Een 41-jarige Arnhemmer werd omstreeks half elf op het Schepen van Allerpad belaagd door twee mannen van ongeveer 30 jaar die het slachtoffer bedreigden met geweld en geld eisten. Na een woordenwisseling mengde een buurtbewoner zich in het incident waarna de beide belagers er zonder buit vandoor gingen.

Invalide
Op de Slochterenweg werd rond kwart voor elf een 67-jarige invalide vrouw in haar scootmobiel benaderd door twee jongens. De jongens zouden het slachtoffer hebben geslagen en het op de tas van de vrouw hebben voorzien. Toen een onbekend gebleven buurtbewoner passeerde sloegen beide jongens op de vlucht, eveneens zonder buit.

Getuigen
De Arnhemse politie heeft beide zaken in onderzoek en roept getuigen op te reageren via 0900-8844. Reageren via E-mail kan ook op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Wilt u anoniem reageren? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.
(07- 07-062768 / 062799)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na val van trap

Publicatiedatum: 22-4-2007 12:59:37

VELP - Op Den Heuvel in Velp is zaterdagmiddag een 67-jarige vrouw uit Arnhem gewond geraakt na een val van de trap van De Overtuin naar Den Heuvel. Het slachtoffer is met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De Arnhemse was tijdens het afdalen van de trap kennelijk gestruikeld. Volgens de politie was er geen sprake van alcoholgebruik.
(07-062858)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053