Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Marloes Nollen / Gerdien Rotgers: 053-4555588

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

Op zaterdag 21 april om 0.45 uur namen twee agenten op de Oldenzaalsestraat in Enschede een blaastest af bij 26-jarige automobilist uit Oldenzaal. De agenten vermoeden dat de Oldenzaler te veel gedronken had en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,35 promille uit. Omdat de man een beginnend bestuurder is, heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. (07-051537)

Man aangehouden na bedreiging

Enschede

Twee mannen uit Enschede reden op vrijdag 20 april om 19.00 uur in de auto op de Spelbergsweg in Enschede. Achter hen reed een 31-jarige man uit Enschede die gebaarde dat ze moesten stoppen. Nadat de beide auto's gestopt waren, stapten de betrokkenen uit. De 31-jarige man uit Enschede begon te schelden en dreigde met een mes. Een van de mannen in de voorste auto was een agent in privé tijd. Hij toonde zijn legitimatie en vroeg de verdachte man rustig te blijven en zijn weg te vervolgen. Aan de hand van een goed signalement en het kenteken van de verdachte, kon deze even later in zijn woning door agenten worden aangehouden en in verzekering worden gesteld. (07-051454)

Aanhouding voor openbaar dronkenschap

Enschede

Twee agenten hielden op vrijdag 20 april om 19.40 uur op de Thomas de Keyserstraat een 21-jarige man uit Enschede aan omdat hij in het openbaar onder invloed was van alcohol. Hij veroorzaakte hierdoor overlast voor een winkel. De 21-jarige man weigerde op verzoek van de politie daar weg te gaan. Op het politiebureau aangekomen, bleek de 21-jarige Enschedeër ook verantwoordelijk voor diefstal van een grote hoeveelheid blikjes mixdrank uit een supermarkt aan de Thomas de Keyserstraat. Ook bleek de man een geschorste bewaring te hebben. De politie heeft de 21-jarige in verzekering gesteld. (07-051651)

Veelpleger in verzekering gesteld

Almelo
Een politieagent in privé tijd zag op zaterdag 21 april omstreeks 15.15 uur dat een man zich opvallend gedroeg in een winkel aan de Grotestraat in Almelo. Omdat deze vermoedde dat de man zonder te betalen met een artikel de winkel verlaten had, lichtte hij de politie in. Twee agenten troffen de 31-jarige verdachte uit Almelo voor de winkel aan en vonden in de tas van de verdachte een doosje parfum. De winkelier aan de Grotestraat bevestigde dat deze uit de betreffende winkel kwam en niet betaald was. Daarop is de 31-jarige man door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte is een bekende veelpleger van de politie en had nog 11 dagen gevangenisstraf open staan. (07-051778)

Man mishandeld en achtergelaten

Enschede

Op de Oude Markt in Enschede mishandelde een 23-jarige man uit Enschede om 01.30 uur een andere man uit Enschede. De 23-jarige man verklaarde beledigd te zijn door het slachtoffer. Na afloop van de mishandeling nam de 23-jarige Enschedeër de benen, maar meldde zich even later vrijwillig aan het politiebureau. De politie heeft de 23-jarige aangehouden en in verzekering gesteld. (07-051570)

---- --